Annons

Annons

Annons

Ishockey

Andreas Falk lämnar HV

Text

Andreas Falk fick ett korttidskontrakt med HV71 i inledningen av SHL-säsongen.

Efter lördagens segermatch mot Rögle gick kontraktet ut och nu lämnar Falk klubben.

Andreas Falk

35-årige Andreas Falk har tidigare gjort sex säsonger i HV71 och var med och vann SM-guld både 2008 och 2010. Inför denna säsong gjorde han en något oväntad comeback då han fick ett korttidskontrakt när HV hade många skador i truppen i inledningen av säsongen.

Annons

Annons

Efter lördagens 3-2-seger mot Rögle står det nu klart att Andreas Falk lämnar HV71.

– För egen del så lämnar jag över så får grabbarna sköta resten. Jag visste vad som gällde. Jag är glad att jag fick chansen. Jag är riktigt glad över att ha varit en del av det här laget, säger Falk till Jnytt.

Nu när fler spelare har börjat komma tillbaka från skador konstaterar han att det är svårt för honom att ta plats i truppen.

– De har fem otroligt bra centrar. Det märkte man när David Gustafsson kom tillbaka. De sitter på en centerposition som är bland de starkaste i ligan. Då är det extra svårt för mig att få någon istid där. Det är bara att önska dem all lycka, säger Falk.

Sportchefen Johan Hult kommenterar beskedet så här:

– Andreas har varit oerhört proffsig och vi vill tacka honom för den här tiden. I dagsläget har vi tillräcklig med forwards i truppen och väljer därför inte att förlänga kontraktet med Falk, säger Hult i ett pressmeddelande.

För Andreas Falk är det i nuläget inte klart med någon ny klubbadress.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan