Annons

Annons

Annons

Annons

Bordtennis

Stabil laginsats av KFUM Jönköping

Theodor Stolper Fröding och hans KFUM Jönköping stod som värd för säsongens andra sammandrag.

Annons

KFUM Jönköping visade styrka när division 2-pingisens andra sammandrag avgjordes i KFUM Ungdomens Hus.

KFUM Jönköping stod som arrangörer och tog emot alla sju lagen i serien. Vaggeryd BTK, Lessebo BTK, BTK Enig, Dänningelanda, Västervik, Lyckeby och Ljungby BTK.

Två lagmatcher avverkades och det var Dänningelanda och Vaggeryd BTK som stod för motståndet, två starka lag. KFUM ställde upp med Alexander Widing, Gouni Sanou, Theodor Stolper Fröding och Charlie Widing.

Annons

Matchen mot Dänningelanda var tät och endast en av fjorton matcher avgjordes på tre set. Inför dubblarna ledde KFUM med 5–3 och det såg lovande ut. Båda dubblarna förlorades dessvärre och nu var matchen en helt öppen historia igen, 5–5.

Annons

Gouni Sano, KFUM Jönköping.

Alla spelare hade då varsin singelmatch kvar. Gouni Sano och Charlie Widing var först ut, Gouni vann och Charlie förlorade. 6–6 var ställningen. Slutligen förlorade Alexander Widing och KFUM låg för första gången under, 6–7.

Theodor Fröding kunde säkra en poäng genom vinst mot Tony Gustafsson i en stenhård femsetare. Nämnas kan att Dänningelandas Johan Gerell var en tuff nöt att knäcka och han vann alla sina tre singelmatcher.

I matchen mot Vaggeryd fick KFUM en smakstart och tog ledningen med 3–1. Innan dubblarna stod det hela 7–1.

Theodor Fröding och Charlie Widing vann förstadubbeln och Gouni Sanou och Alexander Widings andradubbel behövde då inte räknas in. I och med detta spikades slutresultatet till 8–1. Ett kvitto på att KFUM kan bli farliga i årets division 2-serie.

På säsongens fyra första seriematcher har KFUM skrapat ihop sju poäng efter tre vinster och en oavgjord. Vaggeryd står på tre poäng efter en vinst, en oavgjord och två förluster.

Nästa sammandrag spelas den 24 november, då med Vaggeryds BTK som arrangör.

Till toppen av sidan