Annons

Annons

Annons

Misstänkta skolvåldtäkten: Åklagaren begär förlängd åtalstid igen

Text

Åklagare Jessica Andersson behöver ytterligare tid för att färdigställa förundersökningen gällande den misstänkta våldtäkten på en gymnasieskola på Höglandet. Åklagaren anser att den misstänkte 19-åringen fortsatt bör hållas inlåst och begär återigen förlängd åtalstid.

Vid lunchtid den 14 september ska en våldtäkt ha ägt rum på en gymnasieskola på Höglandet. En lärare ska då ha våldtagits av en 19-årig elev.

Åtal skulle egentligen varit väckt i veckan, men åklagare Jessica Andersson behöver mer tid för att hålla fler förhör, för slutdelgivning till den misstänkte och för att väcka åtal. Därför begär Andersson förlängd åtalstid till den 1 november. Omhäktningsförhandlingen kommer att hållas i Eksjö tingsrätt under torsdags förmiddagen.

Annons

Annons

Åklagaren begärde förlängd åtalstid även i början på oktober. Hon meddelade då: ”Det kvarstår dock förhör med vittnen och slutförhör med den misstänkte själv.”

Nekar till brott

Den misstänkte har i förhör nekat till brottet och några veckor efter att han först häktades överklagade mannens advokat Gustaf Ljunggren tingsrättens beslut till hovrätten. Den högre instansen stod dock fast vid att mannen skulle vara fortsatt häktad.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan