Annons

Annons

Annons

Det irriterar oss mest hemma – se hela listan

Text

Skor, skolväskor, mössor och jackor – hallen är ofta full av prylar. Kanske är det därför som hallen är svenskarnas minst uppskattade rum i hemmet, enligt en undersökning från Skanska.

Dessutom är just bristen på förvaring det som irriterar oss mest i hemmet.

Hallen är det rum som uppskattas minst i hemmet, enligt en undersökning från Kantor Sifo. Bilden är en genrebild.

Det är grejer överallt, det tycker många om sina hem verkar det som. Dåliga förvaringsutrymmen irriterar mest hemma för 28 procent av dem som deltog i undersökningen.

Annons

Annons

En av fyra hade önskat lite bättre planlösning hemma, som till exempel köksytor.

Sladdtrassel gillas inte. 18 procent stör sig mest på synliga sladdar.

Är du en av dem som suckar högt över röran som möter dig i hallen när du kommer hem, och som dagdrömmer om klädkammare och garderober utan slut? Då är du inte ensam!

28 procent av dem som deltagit i en undersökning från Kantar Sifo, som gjorts på uppdrag av Skanska, anger att de irriterar sig mest på att man inte har plats för alla sina saker hemma. Nästan lika många stör sig mest på att ha opraktisk planlösning, som exempelvis för lite arbetsytor, uppger Skanska i ett pressmeddelande.

– Dåliga förvaringslösningar och opraktisk planlösning är något som många stör sig på i sina hem. En genomtänkt planlösning kan vara avgörande inför ett bostadsköp, särskilt i storstäderna där bostadspriserna är höga. Bostäderna har blivit mindre till ytan och då är faktorer som förvaringsmöjligheter och planlösning extra viktiga, säger Magnus Lambertsson, marknads- och försäljningschef på Skanska Nya Hem, i pressmeddelandet.

Annons

Av våra rum så är hallen det vi gillar minst, enligt undersökningen. Troligen hänger detta ihop med förvaringsproblemen – enligt en tidigare undersökning irriteras många av problem med förvaring och skor, uppger Skanska

Annons

Ja, många är väl vi som snubblat över en hög med dojjor precis innanför dörren, så det ter sig föga förvånande att just skor ligger i topp bland de saker som irriterar mest just i hallen. 74 procent har uppgett att de irriteras mest över skor i hallen. Därefter följer ryggsäckar och väskor, regn- och fritidskläder och smuts/väta.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan