Annons

Annons

Annons

Ishockey

Förre publikfavoriten hyllar HV-fansen: ”Det var helt galet”

Text

Toni Rajala fanns med i det finska landslag som besegrade Tre Kronor med 3–0 på söndagen.

En speciell match för Rajala – som trivdes i Sverige och framförallt HV71.

Den förre HV-forwarden Toni Rajala spelar nuförtiden i schweiziska Biel. Under den pågående säsongen har han producerat 16 poäng på 17 matcher.

27-åringen spelade i SHL mellan 2013 och 2016 då han representerade HV71, Färjestad och Luleå. Sedan tre säsonger tillbaka tillhör han det schweiziska laget Biel där han fortsatt att vara en vass poänggörare.

Annons

Annons

I samband med Karjala Cup som just nu avgörs i Finland öppnade Toni Rajala för en återkomst till SHL.

– Jag har bara bra minnen från Sverige. Olyckligtvis fick jag inte vara med och vinna SM-guld, men vi får se om jag åker tillbaka till Sverige nåt år. Vi får se. Jag trivdes som sagt väldigt bra i Sverige, säger forwarden till hockeynews.se.

Toni Rajala kramas om rejält av sina lagkamrater, bland andra Chris Campoli och William Karlsson, efter ett mål mot AIK för fem år sedan.

Under sin säsong i HV71, 2013/14, bidrog finländaren med 30 poäng på 37 matcher. Han blev en stor publikfavorit i Kinnarps Arena.

– I HV älskade de verkligen de finska killarna. Det gjorde en t-shirt om mig. Det var helt galet med fansen där. Jag skulle säga att det var speciellt i HV, säger Toni Rajala till hockeynews.se med ett stort leende.

– Det var häftigt i Färjestad och Luleå också, men om jag skulle behöva välja ut ett lag där det var något extra så skulle jag säga HV. Fansen var galna i oss finska spelare och det har spelat många finska spelare där som har haft stora framgångar. Det var en härlig tid där.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan