Annons

Annons

Annons

Handboll

Så blev IFK Bankeryd Smålands största handbollsklubb

Text

IFK Bankeryd är idag Smålands största handbollsklubb med nästan 400 aktiva spelare och ledare.

– Så bra som det är nu har jag inte upplevt under min tid som ordförande, säger Patrick Petersson

Inbäddat innehåll

IFK Bankeryd satsar hårt på sin ungdomsverksamhet. Idag har klubben över 18 ungdomslag och är enligt Petersson Småland-Blekinges största ungdomsförening.

Annons

– Det är en fantastisk utveckling. Som ordförande är man otroligt stolt. Vi växer så det knakar och har kört igång "Handbollsskolan". De yngsta är födda 2012 och vi var 52 stycken vid uppstarten. Tillväxten ser bra ut.

Annons

Hur fungerar handbollsskolan?

– Vi kör ett fast koncept. Vi gör samma sak varje gång. Det kan låta förutsägbart men barn gillar att veta vad som ska hända. Föräldrarna får gärna vara delaktiga genom att kasta lite boll och umgås med sina barn. Vi har också maskoten Bernt som är fruktansvärt populär.

Bankeryd är ingen jättestor ort. Hur gör ni för att locka spelare?

– Det är inte helt enkelt. Vi konkurrerar med många andra idrotter men vill att barnen ska få hålla på med så mycket idrott de vill. Vi behöver paketera handbollen så att man längtar till träning och match. Vi har bland annat vårt sommarläger som har växt sedan två år tillbaka med över 120 deltagare. Vi åker också på föreningscuper. Det bygger mycket på samvaro, att man vill vara en del av föreningen.

IFK Bankeryd lade för två år sedan ner sin seniorverksamhet.

– Vi har valt att satsa alla våra resurser på ledare och våra ungdomar. Vi utbildar ledare och har ett bra samarbete med föreningarna inne i Jönköping. Med Hallby har det blivit fantastiskt bra. Det gör så att vi kan slussa in spelare. När de når en viss ålder kan de börja spela i Hallby. Så bra som det är just nu har jag inte upplevt som ordförande.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan