Annons

Annons

Annons

Vaggeryd Centrum

Östra skolans elever lussade på Furugården

Vanligtvis brukar det finnas en kommunlucia som åker runt till äldreboendena. I år var det årskurs 2 från Östra skolan som hoppade in vid Furugårdens förmiddagsfika.

För tydlighetens skull ska sägas att det i dag inte går några barn i Östra skolan. Men flera i personalen, som var med på Furugården under torsdagsförmiddagen, bör ha varit med när byggnadens historia som skolbyggnad tog slut för gott 2015. I dag används byggnaden av en second-handbutik och ett it-företag.

Välkommen in i ljuset och värmen!

Annons

Barnkläder på tillfälligt besök i äldreboendet.

Annons

Förutom boende på Furugården fanns såväl yngre barn från Östra skolan som föräldrar bland publiken.

Diktläsning inledde framträdandet.

Hela följet är på plats.

Rullstolsparkering i matsalen. Notera bilden av Östra skolan på väggen

Det saffransgula dominerar på kakfatet.

Annons

Annons

En sufflös ser till att barnen inte saknar orden.

Trångt men mysigt

För de klasser som i dag går under namnet ”Östra skolan” började morgonen tidigt med att förskoleklassen lussade för resten av skolan och för sina föräldrar. När årskurs två åkte till Furugården för att lussa för de boende följde förskoleklassen och ettorna med.

– Tidigare har vi bara firat själva på skolan, men jag tyckte att vi kunde göra något extra av det. Från Furgårdens sida blev de jätteglada och välkomnade oss, berättar pedagogen Elin Båge.

I publiken var det alltså inte bara äldre och personal på boendet, utan även barn och föräldrar till de lussande. Det var trångt, men mysigt.

På väggen bakom den öppna platsen vid pianot hänger en tavla av Östra skolan. Troligen har många av de äldre minnen därifrån.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan