Annons

Annons

Annons

Golf

18:e plats i årsdebuten för Cajsa

Cajsa Persson, Jönköpings GK, var med i tätstriden efter två dagar av årets premiärtävling på Europatouren. Men med ett tyngre tredje varv försvann tätkänningen.

Det blev en 18:e plats i årets första tävling för Jönköpings Europatourspelare Cajsa Persson.

Två ronder in på årets första tävling var Jönköping GK:s Cajsa Persson i högsta grad med i tätstriden.

Men en tyngre tredjerunda betydde att det till slut blev en 18:e plats i årsdebuten för den 25-åriga Jönköpingsspelaren. Men den här premiären måste ändå ses som en bra start på det nya spelåret.

Annons

Annons

Cajsa, som nu gör sin tredje säsong på Europatouren, fick sitt stora genombrott i fjol, när hon i par med Linda Wessberg blev historisk genom att vinna det första par-EM;et för proffs.

En seger som förutom mycket uppmärksamhet och en god portion självförtroende gav Cajsa en bra ekonomisk grund inför nästa säsong, som alltså nu inleddes med Fatima Bint Mubarak Open i Abu Dhabi.

Efter två rundor av totalt tre låg Cajsa på tre under par, delade tredjeplatsen bara två slag efter ledande engelskan Charley Hull.

Men i tuffa vindar sista speldagen gick det tyngre. Cajsa landade på 78 slag, sex över par, och totalt +3 i slutprotokollet betydde en dlead 18:e plats till slut. Hull höll stilen, gick på 69 slag sista dagen och vann på -8 ett slag före norskan Marianne Skarpnord.

Bästa svenska blev Caroline Hedwall, som bland annat jagar en plats i Europas Solheim Cup-lag i år. Hon gick sista 18 hålen på fina 67 slag, men +3 andra dagen var för mycket för att hon skulle ha med segern att göra.

Sju spelare delade 18:e plats, förutom Cajsa Persson också bland andra Camilla Lennarth. Vinnande Charley Hull fick drygt 38 000 dollar i belöning, för Cajsa Persson blev det 3 695 dollar i vad som, trots den tunga tredjerundan, ändå måste ses som en bra inledning på tredje året som tourspelare.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan