Annons

Annons

Annons

Jönköping

Nu har nya kyrkoherden installerats

Text

Ulf Svensson mottogs på söndagen som ny kyrkoherde i Lekeryds församling. Biskopen i Växjö stift, Fredrik Modéus, var på plats i Svarttorps kyrka och genomförde ceremonin i en välfylld kyrka. Ulf Svensson kommer närmast från Tranås och har sin uppväxt i Reftele.

Biskop Fredrik Modéus och Ulf Svensson, ny kyrkoherde i Lekeryd

Från koret talade biskopen om de arbetsuppgifter och det ansvar en kyrkoherde har inför sin församling. Han framhöll också de glädjeämnen som arbetet innebär. Slutligen överlämnades en kungörelse till Lekeryds nye kyrkoherde. Sedan lämnade personal och vänner sina lyckönskningar. Under den följande högmässan framförde de samlade körerna flera sångstycken, som besökarna uppskattade med applåder.

Annons

Annons

Svenska kyrkan skildes från staten år 2000. Då fanns här tre pastorat, Lekeryd, Svarttorp och Järsnäs med var sin organisation för verksamheten. 2006 slogs pastoraten ihop till en församling med gemensam administration. Församlingen har 11 anställda och cirka 60 frivilliga i fullmäktige, kyrkoråd, nämnder och arbetsgrupper. Dessutom finns 50 sångare i de två körerna.

Efter installationen bjöds på smörgåstårta i församlingshemmet, en inbjudan som hörsammats av många. Under kaffestunden hölls tal av biskopen, den nytillträdde och tidigare kyrkoherdar, kontraktsprosten och vänner från studietiden.

– En manifestation genomförd med gott samarbete och i god anda, säger Arne Hjertqvist, kyrkorådets ordförande.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan