Annons

Annons

Annons

Annons

Skidskytte

Här är årets vinnare av Jerringpriset

Text: 

Skidskytten Hanna Öberg är folkets favoritidrottare för 2018.

På måndagskvällens idrottsgala i Globen i Stockholm stod det klart att hon fått flest röster i telefonomröstningen om Jerringpriset som delas ut av Radiosporten.

Skidskytten Hanna Öberg (till vänster) tilldelas Jerringpris för 2018 efter sitt sensationella OS-guld i Pyongchang i februari. Till höger syns Hanna Öbergs pojkvän Jesper Nelin som också prisades på idrottsgalan. Nelin som ingår i herrlandslaget i skidskytte fick vara med och ta emot utmärkelsen Årets lag.

Det var det sensationella OS-guldet på 15-kilometersloppet i februari som blev avgörande för att 23-åriga Hanna Öberg skulle röstas fram som folkets favoritidrottare för år 2018.

Annons

– Att jag nu på något sätt kan förstå att jag kan beröra folk så som jag har blivit berörd av idrottsliga prestationer förut, det är så otroligt häftigt. Att kunna beröra folk är det finaste med idrotten. Jag vet inte vad jag ska säga, säger Hanna Öberg i sitt tacktal.

Annons

Tvåa i kampen om Jerringpriset blev orienteraren Tove Alexandersson. Hon har varit världsledande i många år och vid sommarens EM i Riga vann hon två guld och två silver.

Skidskytten Hanna Öberg från Piteå var före OS-triumfen i sydkoreanska Pyongchang i praktiken helt okänd för den svenska allmänheten. Hon vann OS-guldet helt oväntat eftersom hon tidigare inte ens hade stått på prispallen i världscupen. Utöver det individuella OS-guldet kom Hanna Öberg även hem från Sydkorea med en silvermedalj från skidskyttestafetten på 4x6 kilometer där hon var en av de svenska åkarna.

I december tilldelades Hanna Öberg även Svenska Dagbladets bragdmedalj för OS-guldet. Hon fick under måndagskvällen i Globen även ta emot det priset.

Annons

Annons

Till toppen av sidan