Annons

Annons

Annons

Annons

Skidskytte

Annie Lindh tog medalj i junior-VM

Text: 

Annie Lindh från Jönköping kan nu lägga ett JVM-brons till sin medaljsamling.

Lindh ingick i det svenska stafettlag som blev trea i stafetten i Osrblie i Slovakien.

Annie Lindh från Jönköping var med i det svenska stafettlag som tog JVM-brons.

Amanda Lundström inledde lysande för Sverige, sköt fullt och åkte dessutom bra och växlade till sist som tvåa, fem sekunder efter Frankrike, och gav det svenska laget en suverän start på stafetten.

Annons

Hallbyfostrade Annie Lindh, som nu tävlar för Finnskoga i skidskytte, tog vid på den andra sträckan och minskade avståndet med tre sekunder men fick släppa Tyskland förbi sig på vägen till det liggande skyttet. Där tvingades Lindh använda alla tre extraskotten och föll till sjunde plats, en knapp halvminut från täten.

Annons

Lindh åkte sedan riktigt starkt på mellanrundan, avancerade en placering inför det stående skyttet, och ytetrligare en tack vare fem fullträffar. På slutvarvet fick hon sedan släppa två lag förbi sig, och vid växling var Sverige sjua, 37 sekunder efter ledande Frankrike och 15 sekunder från pallen.

Sveriges sluttjej Elvira Öberg var femma in till det liggande skyttet men tack vare fem säkra fullträffar lämnade Elvira vallen som trea. Öberg fick sedan använda ett extraskott i det stående skyttet och gick ut på slutvarvet som fyra, tre sekunder bakom Norge på bronplatsen. Vid sista mellantiden var Norge, Sverige och Italien tillsammans, men nu visade Öberg riktig fighting spirit och spurtade ner konkurrenterna. och förde Sverige till en fin bronsmedalj.

Annons

Annons

Till toppen av sidan