Annons

Annons

Annons

Fotboll

TV: Ekhagens lirare slog till med supermål

Text

I söndags slog Vincent Mawana till med sitt första mål för sin nya klubb Ekhagen.

Efteråt kan man konstatera att han blir svår att peta som straffskytt...

28-åringen har under årens lopp blivit starkt förknippad med IK Tord. Men efter att Vincent Mawana bröt med klubben i somras på grund av tidsbrist har han nu återupptagit fotbollslirandet i division 5-laget Ekhagens IF.

Annons

Annons

Och det är med betoning på ordet lira som han sticker ut i sitt nya lag. I sin första match för Ekhagen, seger mot Mariebo IK med 5–0 i söndags, fick Mawana stor uppmärksamhet.

Detta tack vare det här straffmålet:

Inbäddat innehåll

Hur tänkte du när du stegade fram?

– Jag hade bestämt mig för att jag skulle göra så redan innan jag gick fram. Men det är en massa moment som ska stämma; du måste komma rätt med båda benen och få till klacken ordentligt. Det fick jag och det är klart att det blev väldigt snyggt, säger Mawana och skrattar.

– Jag har testat lite på träning innan och skojat lite med målvakterna. Men jag har aldrig sett någon annan göra det. Det är kul att man kan göra nåt nytt. De här chipparna, Panenka-straffarna, har ganska många gjort och de är inte så roliga längre.

Föra några år sedan fick IFK Göteborgs Andrés Vasquez ett proffskontrakt i Schweiz efter ett konstmål där han satte vänsterfoten bakom högerbenet och chippade bollen in i krysset.

Blir det en liknande proffsresa för dig nu?

– Det tror jag verkligen inte, haha. Det här var bara en kul grej, det är inte så att jag sitter och väntar på ett kontraktsförslag.

Annons

Men det blir svårt att peta dig som straffläggare i Ekhagen i alla fall...

Annons

– Ja ja, de kan inte peta mig nu – då slutar jag, säger Vincent Mawana och skrattar.

Vincent Mawana under sin tid i IK Tord.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan