Annons

Annons

Annons

Ljungarum

De sopar upp citygatan – då försvinner din glömda cykel

Nu hämtas övergivna cyklar i Huskvarna och Jönköping. Tidigare har en del cykelägare blivit illa berörda när deras cykel blivit märkt, så den här gången har kommunen försökt formulera sig tydligare.

Cyklar som blivit märkta och där märkningen inte har plockats bort.

Läs mer: Kommunen vårstäder - då ryker cyklarna i stan

Annons

Annons

Varje år går kommunen genom cykelställen och hämtar in övergivna cyklar. Först lämnas en lapp med information till den eventuella ägaren om att ta bort märkningen, tar ingen bort märkningen så plockas cykeln upp.

– Anledningen till att vi märker upp alla cyklar är att vi från tidigare gallringar har erfarenhet av att även fräscha cyklar kan var övergivna, säger Lisa Andreasson, anställd vid tekniska kontoret.

Av ett pressmeddelande framgår att kommunen försökt formulera sig bättre i det meddelande som följer med märkningslappen i år.

– Erfarenheter från tidigare översyner är att en del tog illa vid sig när de fick lappen på sin cykel. Nu har vi formulerat oss bättre och hoppas att cyklisterna har förståelse för att vi behöver göra detta, säger hon.

Om din cykel är borta och du misstänker att kommunen har tagit den kan du ringa till kommunens kontaktcenter för information om hur du hämtar ut den.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan