Annons

Annons

Annons

Bankeryd Centrum

Högstadieelever bjuder på krogshow

Text: 

Om cirka en månad smäller det. Sistaårseleverna på Attarpsskolan sätter upp en krogshow där de serverar mat samtidigt som de underhåller publiken.

Sistaårseleverna på Attarpsskolan sätter om cirka en månad upp en krogshow. Kajsa Karlsson, Elsa Fridell, Selma Eskilsson, Tova Lager Johansson är några av de medverkande.

Det är andra året de kör konceptet. Innan har niorna fått vara med och sätta upp en musikal men inte fått medverka på scen vilket har saknats av eleverna.

– Det känns lite sådär att plocka bort dem från scenen när de är som bäst, säger Anna Åkesson som är en av musiklärarna på skolan.

Ända sedan i början av nian har de arbetat med showen. Eleverna bestämmer själva över musiken, dekorerna, scenografin, scenkläderna och maten som serveras. Saker som kontakt med företag, budget och PR är saker som de ansvarar för. Kort sagt är det deras egen produktion.

Annons

– Lärarna ser mer till det praktiska, de delade upp oss i grupper som ska fixa olika saker, de delar upp oss i band för att annars skulle det ta för lång tid. Men det är vi själva som väljer hur vi ska röra oss på scenen, om vi ska lägga en tvist på det, de hjälper oss med ackord och sånt, säger Elsa Fridell.

Annons

I år kör de sex olika "medleyn" där de i olika grupper framför musiken. Samtidigt som de framträder på scen serverar resten maten.

– Vi kommer ha ett sekundschema på när en ska in, en ska ut och när ett medley ska starta. Vi gör allting som en klass, fortsätter Elsa Fridell.

– Om det är någon som går upp och spelar, så fixar de andra med borden och ser till alla, säger Eric Johansson Henning.

Allt i från 50-tal till ABBA till High School Musical finns nu på deras schema och om cirka en månad smäller det. Eleverna är indelade i olika grupper som i sin tur ansvarar för olika områden som marknadsföring, mat, struktur, kläder och smink, kläder bland annat.

Till skillnad från andra föreställningar som eleverna satt upp tidigare får de nu köpa in nya kostymer och dräkter.

Till skillnad från andra föreställningar eleverna har satt upp tidigare får de nu köpa in nya kostymer och dräkter. Med det kommer ansvar. Ellen och Eric tycker att det är en bra erfarenhet att få så mycket ansvar.

– Särskilt det här med budget och pengar och sånt. Vi lär oss verkligen allting som har med en krogshow eller musikal att göra. Vi lär oss allt arbete runt om kring det, vi har jobbat med detta länge, säger Elsa Fridell.

Tillsammans med sina klasskompisar anordnar de sin egna krogshow. Något som märks nu i slutmånaden.

– Man märker verkligen att alla är lite nervösa men exalterade inför vårt framträdande. Det är mindre än en månad kvar och det känner man verkligen i luften. Det är detta jag tycker är roligast att se inför, att verkligen se hur alla samarbetar och försöker få ihop det sista, säger Elsa Fridell.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan