Annons

Annons

Annons

Jönköping

Föreningar lyfts fram i gamla stadshusets fönster

Den som går förbi gamla stadshuset och tittar in i fönstren möts inte längre av synen av ett möbelförråd. Tack vare bidrag från tekniska kontoret på Jönköpings kommun och krafter från Huskvarna Javisst lyfts nu 13 lokala föreningar fram.

Gunnar Storm och Thomas Ahlebro på Huskvarna Javisst framför ett av skyltfönstren på gamla stadshuset, där stadens föreningar lyfts fram.

Föreningarna har fått lämna in text och bilder till Huskvarna Javisst, som sett till att skyltarna fått en enhetlig layout. Tekniska kontoret har betalat projektet. Nu får föreningarna själva dekorera utrymmet framför tavlorna som de vill.

Annons

Annons

Vad som händer med gamla stadshuset i Huskvarna är ännu oklart, men nu har husets fönster på markplan i hörnet vid Esplanaden/Drottninggatan fått sig ett stort lyft.

Tidigare syntes bara det förråd av möbler som bottenvåningen just nu inrymmer, men tack vare en idé från intresse- och företagarföreningen Huskvarna Javisst och bidrag från tekniska kontoret har de förbipasserande på gatan nu något betydligt trevligare att titta på.

– Det är 13 föreningar som fått lämna in bilder och text, som vi sedan gjort en enhetlig layout av på tavlor som satts upp i fönstren, säger Thomas Ahlebro, verksamhetsledare på Huskvarna Javisst.

Möbelförrådet skyms nu och istället lyfts flera olika lokala föreningar och verksamheter fram. De får själva fylla utrymmet framför tavlorna med vad de vill, som vid Wetterbygden basketballs tavla där det syns matchlinnen och basketbollar.

Jönköpings kommun håller på att säkra fasaden på byggnaden, och därför skyms fönstren delvis av byggnadsställningar och avspärrningar för tillfället, men Thomas Ahlebro har överseende med det.

– Det är kul att det uppmärksammas, säger han.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan