Annons

Annons

Annons

Bosebygd

Nina Åkerblom Nielsen uppträder med ny musik

Text

Jönköpingsbördiga Nina Åkerblom Nielsen har premiär med musik från sin senaste platta där hon tonsatt texter av dem skotska poeten Robert Burns. Svenska kyrkan som bjuder in alla daglediga att komma och lyssna på hennes uppträdande tillsammans med riksspelmannen Greger Siljebo.

Nina Åkerblom Nielsen kommer till Kyrkans hus i Mullsjö och spelar musik från sin nya skiva.

riksspelmannen Greger Siljebo kommer med Nina Åkerblom Nielsen till Mullsjö.

Annons

Annons

Den 28 mars kommer Nina Åkerblom Nielsen till Kyrkans hus i Mullsjö. Nina är född och uppvuxen i Jönköping och beskrivs som en multiartist. Själv säger hon att "hon alltid har sett de fantastiska, obegränsade möjligheterna med att vara just gränslös." Några exempel på vad hon brukar spela är barock- och renässanssång, keltiska sånger på gaeliska, jiddischsång, portugisisk fado, romantiska arior, jazz, musikalhits och nutida experimentell konstmusik.

– Här hos oss kommer hon att uppträda med sånger från en skiva som hon har spelat in, där hon har tonsatt dikter av den skotska poeten Robert Burns, säger Maria Karlsson, församlingspedagog i Svenska Kyrkan Mullsjö-Sandhems församling.

På skivan "Some Solitary Wander" medverkar många musiker, bland andra Junekvintetten. När hon kommer till Mullsjö har hon med sig Greger Siljebo som spelar violin och mandola och är riksspelman sedan 1985, själv kommer Nina att sjunga och spela piano.

– Man kan kalla det premiär, för vad jag vet så har hon inte gjort någon spelning med bara den här musiken efter att hon har släppt skivan, berättar Maria Karlsson,

Det är på Svenska kyrkans aktivitet för alla daglediga som Nina Åkerblom Nielsen kommer och uppträder klockan 14.30.

Annons

– Det brukar var många äldre som kommer på de här aktiviteterna, men jag tror och hoppas att Nina kan locka yngre att komma hit också. Det här är ju lite annorlunda musik som jag tror kan tilltala fler generationer, säger Maria Karlsson.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan