Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Jönköping

Huskvarnaföretaget ska anställa ett 20-tal

UtvecklIngsavdelningen på VSM i Huskvarna för att kunna ta fram framtidens produkter.

Annons

Symaskinsföretaget VSM i Huskvarna ska anställa ett 20-tal nya medarbetare till forsknings- och utvecklingscentret. Rekryteringsuppdraget går till Jönköpingsbaserade rekryterings- och bemanningsföretaget One Partner Group.

Genom den nya satsningen vill VSM fortsätta ligga i teknologisk framkant i rollen som branschens ledande aktör.

Viking Sewing Machine, VSM, är ett företag inom SVP-koncernen med omkring 50 anställda i Huskvarna. Med huvudansvar för koncernens produktutveckling av hemsymaskiner och tillbehör har företaget skapat kreativ sömnadsglädje sedan starten 1851, då bolaget ingick i dåvarande Husqvarna Vapenfabrik.

Annons

Annons

Det här är en bild från symaskinstillverkningens storhetstid i Huskvarna på slutet av 1950-talet.

Bas i Nashville

VSM:s huvudkontor finns i dag Nashville i USA och företaget har regionala huvudkontor i Sao Paulo, Milano och Sydney. Företaget har fyra produktionsenheter i Asien och Latinamerika, och två globala utvecklings- och forskningscenter, R&D-center, varav det största är beläget i Huskvarna.

– Att det blev Huskvarna beror dels på historik med mycket kompetenta utvecklare, dels att det finns många liknande bolag vilket bäddar för en god förutsättning att lyckas. VSM är glada att få ta nästa steg i den innovativa utvecklingen och att det genomförs i staden där allt en gång startade, säger Michael Almroth, Director Research & Development SDC i ett pressmeddelande.

Stark tillväxt

En stadig och stark tillväxt inom branschen ligger bakom behovet att utöka kompetensen och personalstyrkan hos VSM:s produktutvecklande verksamhet i Huskvarna.

– Det är fantastiskt roligt att VSM väljer att satsa i Huskvarna och att vi får vara med på resan att hitta rätt personer för deras framtida utveckling. Vi är stolta att VSM har valt One Partner Group som samarbetspartner, säger Mikael Rydholm, verksamhetschef och rekryteringskonsult på One Partner Group.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy