Annons

Annons

Annons

Kampsport

Stora Jönköpingsframgångar i Skövde

Jönköping Taekwon-Do ITF skördade stora framgångar i Skövde den föregående helgen. Både i STL 2 och i Viking Cup Kids.

Jönköping Taekwon-Do ITF skördade stora framgångar i Skövde,

Jönköping Taekwon-Do ITF reste till Skövde för den andra deltävlingen i den svenska taekwon-do-ligan. Jönköpingsklubben representerades av 23 tävlande i åldrarna 13 år och uppåt. Med mycket bra prestationer från alla klubbens tävlande blev det en väldigt lyckad dag.

Annons

Annons

Medaljerna fullkomligt regnade över Jönköping Taekwon-Do ITF och vid dagens slut summerades medaljantalet till hela 18 guld, nio silver och sju brons.

– Ett nästan osannolikt bra resultat. Vi tog hela nio guld fler än någon annan klubb. Det är helt fantastiskt, säger en stolt tränare i form av Patrik Carlström.

I och med helgens resultat delar nu Jönköping och Gnesta förstaplatsen i kampen om bästa klubb i svenska taekwon-do-ligan. En deltävling återstår.

– Vi ska verkligen göra allt vi kan för att ta hem titeln som bästa klubb. Våra elever kämpar så hårt på träningarna och jag tycker verkligen att de har förtjänat att ta hem den här titeln. Den sista deltävlingen avgörs den 11 maj i Södertälje, säger Patrik Carlström.

24 barn från Jönköping Taekwon-Do ITF reste till Skövde för att ställa upp i storcupen Viking Cup Kids. Efter de större barnens framgång i taekwon-do-ligan dagen före, då man alltså tog hem hela 18 guld, var stämningen bland Jönköpingsklubbens yngsta talanger på topp.

– Coacherna som skulle hjälpa till under dagen hade stannat över natten i Skövde för att hjälpa till. Det finns mycket hjärta i klubben. Alla ställer upp oavsett väder och vind. Det är aldrig några problem att hitta tävlande eller folk som vill hjälpa till, säger Patrik Carlström, som är huvudcoach i Jönköping Taekwon-Do ITF.

Annons

Han fortsätter:

– En av de saker som jag är mest stolt över är sammanhållningen och glädjen som finns i föreningen som i år firar tio år.

Tävlingen i Skövde gick bra för Jönköping Taekwon-Do ITF och samtliga utövare från klubben hade framgång på sitt sätt. Slutresultatet blev nio guld, fyra silver och sju brons.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan