Annons

Annons

Annons

Jönköping

Flygbolag skär ner – lägger ner satsningen på Jönköping

Text

Flygbolaget BRA lägger ner sin flyglinje mellan Jönköping och Stockholm i sommar. Orsaken uppges vara dålig lönsamhet, enligt ett pressmeddelande.

Flygsträckan till Stockholm kommer att läggas ner i mitten av juni det här året, uppger flygbolaget, som även skär ner på avgångar från Östersund, parallellt som man ökar sin kapacitet från Gotland. Detta för att komma tillrätta med sin lönsamhet som uppges varit svag de senaste åren.

Annons

Annons

”På grund av för få passagerare och dålig lönsamhet planerar BRA att lägga ned flyglinjen Jönköping-Stockholm i mitten av juni 2019”, skriver bolaget i pressmeddelandet.

BRA ser också över sin personalsituation. Totalt har 363 av företagets strax över tusen anställda varslats.

Hur många personer som framöver i slutändan kommer att tvingas gå är för tidigt att spekulera om, menar bolaget.

– Vår personal är självklart en av våra allra viktigaste tillgångar men när allt färre svenskar väljer inrikesflyg måste vi anpassa oss även om det tyvärr innebär att kollegor berörs och tvingas lämna oss vilket gör beslutet oerhört tungt beslut att fatta, säger Geir Stormorken, VD på BRA i ett uttalande.

Beskedet kom som en överraskning för Jönköping Airports vd, Rony Forsberg. Beskedet kan göra att man helt och hållet överväger att lägga ner en regelbunden linje till Stockholm.

– Ska vi jobba för att hitta en ny aktör för sträckan Jönköping-Stockholm och arbeta för att få upp en bra volym och lönsamhet eller ska vi satsa allt på utrikesflyget istället? Det är frågan man måste ställa sig, säger Rony Forsberg.

Annons

Läs hela intervjun här: Efter krisbeskedet: Jönköping kan sluta satsa på Stockholmsflyg helt och hållet

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan