Annons

Annons

Annons

Simning

400 simmare i populära JSS-tävlingen

Text

Rosenlundsbadet Sprint är en av vårens populäraste tävlingar i södra Sverige.

400 simmare kom till start i årets tävling.

Anton Steindl, Albin Lövgren och Marcus Holmquist. De tre JSS-simmarna dominerade i äldsta åldersklassen på Rosenlundsbadet Sprint.

Hemmaföreningen Jönköpings Simsällskap deltog med ett 50-tal simmare i spridda åldrar.

I startfältet återfanns allt från rutinerade mästerskapssimmare till ungdomar i klassen 12 år och yngre.

Annons

Felix Sandstedt, 12 år gammal, fick sina första stora framgångar och dominerade klassen i de flesta grenarna. På flicksida fick vi se Emma Bergkvist och Isabella Isomaa ta ett kliv fram i final och medaljsammanhang.

Annons

I klassen 13-14 år återfinns Anton Hegmegi, som är en allroundsimmare av goda mått. Anton kom på medaljplats i alla grenar. Anton hade gott sällskap av Leopold Grinnemo på fjäril och frisim samt David Bergqvist på bröstsim.

I påföljande åldersklass, 15-16 år, återfinns många av de simmare som är redo att ta ett kliv upp i svensk juniorelit. Den främsta av dessa är Annie Hegmegi, som vid Swim Open för några veckor sedan blev Sveriges bäst placerade medleysimmerska. Annie dominerade klassen men blev utmanad av Sofia Åstedt från SK Elfsborg på de kortare distanserna. I samma klass återfanns även Moa Holmquist, som ser ut att ha bra framtidsutsikter i medley och frisim.

På herrsidan blev det många guldmedaljer för Victor Henrysson. Victor behärskar de flesta distanser och simsätt men på 50 metersdistanserna var klubbkompisen Job Sanders snabbast. I samma åldersgrupp blev det medaljplaceringar för Gabriel Eriksson.

I ”vuxenklassen”, det vill säga åldersklassen 17 år och äldre, simmade Wilma Johansson stabilt och vann fjärils- och frisimsdistanserna medan Nilla Atzmanstorfer mycket överraskande segrade på 100 m ryggsim.

På herrsidan blev det många bra duster mellan kvartetten Albin Lövgren, Marcus Holmquist, Anton Steindl och Marcus Malm. Marcus Holmquist gjorde stabila simningar på 100 och 200 m frisim och Anton Steindl segrade överraskande på 100 m fjärilsim med personliga rekordet 56,26.

Annons

Annons

Många personliga rekord slaktades bland de yngre simmarna och en del nationellt gångbara resultat visades upp av de äldre. Nu fortsätter hårdträningen inför de kommande mästerskapen i månadsskiftet juni-juli. Då arrangeras SM-veckan i Malmö med sim-SM som ett av mästerskapen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan