Annons

Annons

Annons

Golf

Mycket nytt i ”nya” Golfköpingsmästaren

Favorit i repris – fast med en hel del nya inslag.

– I år hoppas vi det ska bli riktigt bra drag kring Golfköpingsmästaren, säger Oskar Fernö, operativ chef på Ryfors GK och ordförande i Golfköping, där nio golfklubbar i och i närheten av Jönköping ingår.

Oskar Fernö är numera ordförande i Golfköping. Nu ser han fram emot en ny säsong av Golfköpingsmästaren och hoppas att årets nya inslag ska bli ett lyft.

Golfköpingsmästaren är fortfarande en av Sveriges större golftävlingar om man räknar antalet starter, även om man numera är en bra bit ifrån succén från de inledande åren.

Annons

– I år siktar vi på mellan 4000 och 5000 starter, säger Oskar.

Som också kan presentera en hel del nyheter kring tävlingen:

– Att Sand nu valt att kliva in som arrangör av en av tävlingsveckorna är väldigt glädjande, säger Oskar. Att få spela den banan till ”Golfköpingspris” kommer säkert att locka en hel del.

– Vi kommer också att jobba mycket med vår nya hemsida, www.golfkopingsmastaren.com, och på andra sätt med sociala medier för att hela tiden hålla folk uppdaterade. Resultatservicen, till exempel är en viktig del som om den sköts bra bidrar till att öka intresset.

Annons

Golfköpingsmästaren spelas som tidigare år en vecka på var och en av de deltagande klubbarna. Först ut är Götaström vecka 23 och det hela avslutas med stor final på samma bana lördagen den 17 augusti.

Bland nyheterna för året hittar vi också att open-klassen är borttagen. I år spelar man i tre klasser, A- B- och C, i vilken klass man hamnar beror på tilldelade slag i slopen.

– Nytt är också att det i stället för som tidigare 20 bästa i varje klass när veckan är över får poäng så delas det nu ut poäng till de 40 bästa. Från 40 poäng ner till en.

Som tidigare gäller det att samla så många poäng som möjligt under tävlingsveckorna för att ta en plats bland de 100 bästa som får spela den stora finalen.

– Där kommer det att tävlas om ett prisbord värt totalt cirka 50 000 kronor, säger Oskar Fernö. Slutsegrarna i respektive klass får exempelvis fritt spel hela nästa år på alla banor som ingår i Golfköping – ett pris om ju kan bli värt väldigt mycket för en flitig spelare…

Annons

– Det kommer också att finnas veckopriser under deltävlingarna och vi hoppas att klubbarna kommer att göra lite extra för att lyfta sina veckor. Golfköpingsmästaren är ju en bra anledning att besöka och upptäcka alla de fina golfbanor som finns i närområdet, till ett bra pris dessutom,

Golfköpingsmästaren spelas som slaggolf i alla tre klasserna, På hemmaklubben betalar man 60 kronor i startavgift, på någon av de andra klubbarna kostar det 250 kronor inklusive startavgift. Medlemmar i andra klubbar än de nio arrangörsklubbarna får vara med, men betalar då ordinarie greenfee plus startavgiften 60 kronor.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan