Annons

Annons

Annons

Simning

En permanent swimrunbana invigs vid Axamo

Text

Nu storsatsar TriFit Idrottsförening och inviger tillsammans med Jönköpings kommun en swimrunbana i Axamosjön.

Jönköping får den första permanenta swimrunbanan i världen.

Att varva simning med löpning har under de senaste åren blivit allt mer populärt som tränings- och tävlingsform. Förra året fick Jönköping sitt första swimrunlopp till stan. Loppet lockade allt från motionärer till elit, och de tävlande i 35 och 55 kilometers distanserna både simmade och sprang vid Axamosjön.

Annons

Annons

Nu invigs en permanent swimrunbana vid Axamosjön.

– Vi vill lyfta sporten och få folk intresserade av den, och att nyttja naturen som arena. Vi har ett lokalt lopp, och det här blir en följdeffekt av det, säger Martin Funck, enhetschef på Kultur- och Fritidsförvaltningen i Jönköping.

Det kommer bli den första i världen i sitt slag, enligt Martin Funck. Banan kommer finnas tillgänglig för fri träning för de som vill. Under Jönköping Swimrun går loppet rakt över sjön, men det kommer inte träningsbanan göra.

– För säkerhet kommer banan gå längst med strandkanten, man skickar inte ut folk rakt över sjön, det här handlar om kortare simsträckor, säger Martin Funck.

Inga förkunskaper kommer krävas för träning, förutom att man är simkunnig. Under invigningsdagen kan man prova banan och då kommer det finnas funktionärer på plats som instruerar.

Invigningen sker lördagen den 11 maj vid Axamo badplats. Mona Forsberg klipper bandet klockan 15.00.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan