Annons

Annons

Annons

Jönköping

Här springer de i mål i Knektaparken – har tjänat in närmare 1,5 miljoner

Text

P4 och SVT Play sände i tio timmar och flera kändisar var med och bidrog.

När välgörenhetsprojektet Springhjälpen avslutade sin insats, i bland annat Jönköping, hade nästan 1,5 miljoner kronor samlats in till Radiohjälpen.

Springhjälpen in action, Anne Lundberg sänder live från löpningen ihop med Anna Jönsson Haag. FOTO: Lars-Peter Hielle/Sveriges Radio

Programledarna och profilerna Anne Lundberg, Özz Nûjen, Anna Jönsson Haag och Johan Signert sprang sammanlagt åtta mil för att hjälpa till och belysa den akuta hungerssituationen i världen.

Annons

– Jag är så tacksam och glad för alla er där hemma som har bidragit med det ni har kunnat, och jag hoppas det kommer leda till något gott för de mest utsatta i världen, säger Anne Lundberg, när de gick i mål i Knektaparken i Jönköping.

Annons

Totalt samlades 1 488 811 kronor in, pengar som kommer skänkas till Radiohjälpen, uppger Sveriges Radio i ett pressmeddelande.

– Springhjälpen satte verkligen Sverige i rörelse. Det höga insamlingsbeloppet och alla fantasifulla aktiviteter runt om i landet visar vilken positiv kraft det finns hos P4-publiken, säger Ulf Myrestam chef i Sveriges Radios Område Öst som svarade för produktionen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan