Annons

Annons

Annons

Friidrott

Rekordmånga antog utmaningen i Vilden X-trail

Text

För sjätte gången genomfördes i helgen Vilden X-trail på och runt Taberg.

”Urberget är redo. Är du?”, löd utmaningen.

Rekordmånga, 335 anmälda, kände sig redo.

Anton Håkansson, Jönköping, blev sexa i Vilden.

Isa Envall, IKHP, vann damklassen i Extremvilden.

Annons

Oscar Claesson, Sävedalen, vann herrklassen i Extremvilden.

Emma Egier, Stockholm, blev femma i damernas Extremvilden.

Annons

För andra året i rad hade arenan placerats mitt i Tabergs centrum, utanför Hotell Taberg.

Förutom Jönköpings OK, som håller i hela arrangemanget med banor, organisation, profilering och arrangemangstillstånd, så går ett flertal lokala aktörer in och stöttar arrangemanget.

Vilden X-trail är terränglöpning av det tuffare slaget i naturskön vildmark och med olika svårighetsgrad.

Extremvilden är en 12.5 kilometer lång utmaning utöver det vanliga, som tar löparna ut i den småländska vildmarken och två gånger uppför berget med en brutalstigning på den avslutande rundan.

Loppet Vilden, som mäter åtta kilometer, inleder som Extremvilden men nöjer sig med att utmana Taberg en gång. Lillvilden är fyra kilometer, ett lopp för ungdomar eller vuxna som vill testa x-traillöpning och Knattevilden för barn på egen hand eller tillsammans med vuxen och utan tidtagning.

I Extremvilden blev det återigen den ”omöjlige” hemmasonen Oscar Claesson, som numera representerar Sävedalens AIK i löparsammanhang, som tog hem segern men han bjöds starkt motstånd av IK Akele-löparen Erik Martinsson, som bara var dryga minuten efter.

Annons

På damsidan gjorde orienteringsesset Isa Envall, IKHP, ett starkt lopp och hade över sju minuters marginal till tvåan Karin Nolberger, triatlet från Falköping. Envall gjorde en riktigt stark orienteringssäsong i fjol och tog flera pallplatser då SM gick just i trakterna runt Jönköping.

80 löpare, 58 herrar och 22 damer tog sig an Extremvilden, 71 herrar och 52 damer sprang Vilden, 33 herrar och 34 damer genomförde Lillvilden medan Knattevilden lockade 30 pojkar och 41flickor.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan