Annons

Annons

Annons

Jönköping

Nytt hemligt företag tar över Stockholmsflyget

Text

När BRA lägger ned flyglinjen Jönköping-Stockholm kommer en ny entreprenör att ta över i augusti. Det uppger SVT Jönköping.

Namnet avslöjas inom kort. På flygplatsen hoppas man även att nytt Frankfurtflyg ska bli klart.

Det nya bolaget kan snart bli offentligt.

Bolaget BRA har meddelat att flyget Jönköping-Stockholm är olönsamt och måste läggas ned. Orsaken var att det är för få passagerare, runt 20 personer på varje avgång. I början av året var det så få resande som bara cirka 10 per avgång, vilket Rony Forsberg Rony Forsberg, vd på Jönköping airport, bekräftar till SVT Jönköping.

Annons

Annons

Men nu verkar det som om flyglinjen trots allt räddas kvar. Detta genom att en ny entreprenör tar över i höst med start 26 augusti. 15 avgångar i varje riktning ska erbjudas resenärer varje vecka. Men denna gång gäller det mindre flygplan, alltså anpassade till den mindre efterfrågan.

– Vi är muntligen överens, men jag vill inte gå ut med namnet innan avtalet formellt är underskrivet, och det sker idag eller senast på måndag, säger Rony Forsberg, vd på Jönköping airport till SVT Jönköping.

Tidningen har redan skrivit ett par gånger att ett nytt bolag kan vara på gång för Stockholmsflyget. 30 april fanns två bolag som var intresserade vilket Lars Isaksson (S), ordförande Jönköpings Airport AB, då bekräftade.

Även utrikesflyget komma att återuppstå. Enligt Rony Forsberg pågår fortfarande förhandlingar med två olika bolag om flyg till Frankfurt och Köpenhamn. I detta fall siktar flygplatschefen på att ett avtal ska bli klart redan före semestrarna.

De senaste åren har de olika flygoperatörerna avlöst varandra på Jönköpings Airport, det har varit svårt att få något kontinuerligt. Nextjet, gick i konkurs och Bolaget Air Leap la också ner trafiken efter en kort tid. I februari gick Flybmis i konkurs och därmed försvann flygplatsens linje ut i Europa.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan