Annons

Annons

Annons

Värvningsbomb i hockeytrean – Skillingaryds IS värvar från Grekland

Tidningen har tidigare berättat om Skillingaryds IS nysatsning inför den kommande säsongen. Och nu slår SIS till med en väldigt udda men samtidigt spännande värvning. Senast in i truppen är en 18–årig back från Grekland.

Skillingaryds tränare Stefan Rosén kan räkna in en spelare från Grekland i truppen.

Den 18–årige backen Geraldo Gerdani har alltså skrivit på för division 3–laget Skillingaryd och kommer att flytta långt för att spela ishockey. Det är Hockeysverige.se som skriver att Skillingaryd värvar nytt.

Annons

Annons

– Vi behöver backar och sa det att vi får väl testa honom, säger sportchefen Robert Johansson till Hockeysverige.se.

– Vi har två killar i vårat lag som åker ner varje år vid den här tiden och spelar en turnering i Grekland. Det finns en kille där nere som älskar hockey och vill bli bättre. Så han ville komma över till Sverige, fortsätter Robert Johansson.

Skillingaryds IS tog sig förra säsongen till kval mot division 2. Tidningen träffade för en tid sedan den nye A–lagstränaren Stefan Rosén.

– Nu ska det bli intressant att träna A–laget. De flesta från förra säsongen är kvar, sedan har vi lyft upp duktiga juniorer och även förstärkt från andra klubbar, sa Stefan Rosén då, och fortsatte:

– Som det är just nu kanske vi inte ska prata division 2 men varför inte i framtiden. Det känns verkligen som det är spännande saker på gång i klubben och jag tycker detta ska bli riktigt roligt. Något som också är väldigt glädjande är att det kommer lovande spelare underifrån.

Tidigare har SIS även gjort klart med en del andra spelare. Oscar Ivansson kommer från Troja, Erik Lidqvist gör comeback och Rasmus Klint och Pontus Larsson kommer båda från Black Wings.

Annons

Vecka 34 går SIS A–lag på is hemma på Movalla. Sex träningsmatcher är inbokade och det kommer att bli dubbelmöten med Motala, Lenhovda och Falköping under försäsongen.

– Jag hoppas vi kan spela en offensiv och fartfylld ishockey, och behålla pucken så länge som det bara går, förklarade Stefan Rosén.

– Vi kommer att ha ett ungt och väldigt vältränat lag. Vi har snabba spelare och jag tror att det kommer att gå fort när vi spelar, har SIS tränare tidigare berättat för tidningen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan