Annons

Annons

Annons

Ishockey

HV71:s förre guldback ryktas till rivalen

Text

Adam Almquist är kontraktslös efter sin senaste säsong i schweiziska SC Bern som slutade med ligaguld.

Nu uppges han vara ett intressant namn för en av HV71:s rivaler.

Adam Almquist, till vänster, har representerat Tre Kronor vid flera tillfällen.

Adam Almquist är en av spelarna som fortfarande inte valt klubb till kommande säsong och som därmed har is i magen för att vänta ut rätt erbjudande. Den föregående säsongen slutade med slutspelsseger i den schweiziska ligan NLA och frågan är om Adam Almquist fortsätter utomlands.

Annons

Annons

Backen är fostrad i HV71 och har vunnit två SM-guld med klubben, 2009/10 och 2016/17. Om han skulle vilja vända hem till SHL är Färjestad intresserat. Det uppger hockeynews.se.

– Han är kontraktslös, Adam. Det är han, det vet vi. Sedan om det är ett namn som vi tittar på eller inte, det låter jag vara osagt, säger Färjestads general manager Peter Jakobsson till sajten.

Färjestad är just nu på backjakt efter tappen av toppspelarna Jesse Virtanen och Mikael Wikstrand till KHL. Det är där Adam Almquist kommer in i bilden, enligt hockeynews.se. Men Peter Jakobsson säger att klubben i nuläget inte är nära att presentera en ny back.

– Nej, det är vi inte. Vi har väl lagt ut lite krokar och såna saker. Nu har vi en möjlighet att titta på spelare som kanske är intressanta för både NHL, KHL och Schweiz. De vill vänta lite till innan de bestämmer sig. De kanske har något på gång i Schweiz eller KHL eller till och med NHL. Då får vi snällt stå med handen i fickan och vänta.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan