Annons

Annons

Annons

Jönköping landsbygd väster

Klart: De tar över flyget till Stockholm

Text

Under våren meddelade BRA att de på grund av dålig lönsamhet skulle lägga ner flyglinjen mellan Jönköping och Stockholm. Nu är det klart att sträckan tas över av flygbolaget Air Leap.

Det har varit ett turbulent år på Jönköping Airport i frågan om sträckan Jönköping-Stockholm. Under en period flög både BRA och Air Leap sträckan vilket i vintras resulterade i att Air Leap upphörde med sin flyglinje på grund av konkurrensen. Några månader senare meddelade dock även flygbolaget BRA att de till sommaren skulle lägga ner linjen. Då hänvisade de till dålig lönsamhet och lågt passagerarflöde.

Annons

Annons

Nu berättar Jönköping Airport på sin hemsida att Air Leaps flyg från och med den 26 augusti åter igen kommer att trafikera sträckan.

Air Leap kommer att flyga med en Saab 340 med plats för 32 passagerare istället för BRA:s Fokker 50 som tog 50 passagerare. Sammanlagt blir det 15 avgångar i veckan i båda riktningar.

– Mycket glädjande att Air Leap väljer att börja flyga mellan Jönköping och Arlanda och det visar ju på att flygbolaget tror på Jönköpingregionens framtida utveckling, kommenterar Rony Forsberg, vd på Jönköping Airport.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan