Annons

Annons

Annons

Fotboll

Serieledaren vann klart mot EBK

Text

Egnahems BK föll tungt med 1–4. Men det var mot seriens tuffaste motstånd.

– Det var väl ett steg framåt, säger EBK-tränaren Mats Larlind.

Egnahems BK går till sommarvila med fem poäng på 13 spelade division 2-matcher.

I sista matchen före uppehållet stod tabellettan Smedby AIS för motståndet. EBK föll med 1–4, men gjorde inte på något sätt en svag insats enligt tränaren Mats Larlind.

– Det var väl ett steg framåt. Vi hade lite halvtufft att få ihop folk till den här matchen, men de som var där gjorde det jättebra, säger Larlind.

Annons

Efter 0–0 i halvtid gjorde bortalaget två mål innan EBK:s Sanna Fondelius reducerade. Hemmalaget hade ett friläge efter det, men bollen tog i burgaveln. Kort därefter fick Smedby en omdiskuterad straff – som det blev mål på. Efter det lyckades inte EBK resa sig.

Annons

– Bollen tog på handen på en av våra spelare, men jag vet inte riktigt. Det är svårt att se från sidan och efter att ha sett VM och alla VAR-beslut känns det som om man knappt vet någonting i de här situationerna. Det kändes i alla fall tufft och vi har inte riktigt flytet med oss, säger Mats Larlind.

10 augusti är det dags för EBK att spela seriematch igen. I höstdelen av säsongen hoppas Larlind på ett rejälare spel från sitt lag.

– Vi måste upp ett snäpp i fysiken för där har vi inte riktigt kommit upp. Det är den största skillnaden, rent fotbollsmässigt och spelmässigt matchar vi de flesta lagen i serien.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan