Annons

Annons

Annons

Fotboll

Insändare
Insändare: Bengaler smugglas inte in i kepsen

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

”Ärligt talat VAD håller ni på med? Är det att rädda svensk fotboll att bränna bengaler?”, frågar insändarskribenten, som också har ett förslag på en lösning för att stoppa bengalerna.

En ung pojke blev brännskadad på Stadsparksvallen vid besök för att titta på matchen J-Södra–Västerås. Och detta vid ett tifo som avslutade 20 minuters tystnad för en manifestation kallad ”Rädda svensk fotboll”!

Herregud, vad håller de så kallade supportrarna på med? Supportrarna för J-Södra får väl pliktskyldigt följa resten av de svenska supportrarna. Men ärligt talat VAD håller ni på med? Är det att rädda svensk fotboll att bränna bengaler?

Annons

Annons

När detta skedde på Stadsparksvallen var det många bland publiken som samstämmigt frågade: ”Vad håller de på med?”

Tyckte ni det var häftigt att bränna av dessa bengaler efter de 20 minuterna med absolut tystnad, vilket gjorde att domaren tvingades göra speluppehåll tills röken lagt sig?

Nu är ju tack och lov inte Vallen i Jönköping det värsta exemplet på hur svensk fotboll ska ”räddas”. Det finns ju tyvärr derbyn av större dignitet där det näst intill är vanligt att matcher fördröjs cirka 30 minuter i väntan på att rök från bengaler ska skingras. ”Rädda svensk fotboll” var det ja.

Hur får man in dessa bengaler som ju är förbjudna?

Ja, det kan man undra. Jag var på Vallen och såg matchen J-Södra–Degerfors. Då skedde detta vid insläppet:

Jag hade med mitt barnbarn, 12 år, och han hade på ryggen en ryggsäck där han hade sina allergimediciner. Denna ryggsäck söktes noggrant igenom. Bra, tänkte vi, nu är det bara att gå in – men icke! Grabben fick även ta av sig kepsen för att inget otillåtet skulle finnas i den! Det är ju bra med visitation, men man undrar ju hur dessa bengaler kommer in?

Ett är i alla fall säkert, de har dem inte i kepsen!

Läs mer: J-Södras Sebastian Lagrell svarar

Annons

Om det nu är förbjudet med bengaler och man inte lyckas stoppa inflödet på arenorna så finns ett tips om hur detta kan hanteras: Så snart det börjar brinna en bengal – sätt på vattenkanoner tills bengalerna slocknat! Brinner det på ett ställe där det inte ska/får brinna så måste ju släckning ske omedelbart. Hur svårt kan det vara?

Låt oss rädda svensk fotboll. Steg ett är att få bort allt vad bengaler heter. Rök och fördröjda matcher är inget som gynnar svensk fotboll!

Håll på ditt lag genom ljudlig närvaro

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan