Annons

Annons

Annons

Vaggeryd

Countryfest vid sjökanten

Text

Amerikansk barbeque, bar, pop up-butiker och countrymusik från en scen vid Linnesjön – med Doug Segers som gästartist.

Lördagen den 17:e blir det countryfest på Stiftsgården Tallnäs.

På gräsplätten bakom Alfred Toftgård ska den rustika scenen byggas upp, vid strandkanten. Arrangörerna räknar med att kunna ta emot upp till 1 000 besökare.

Countryfesten går under namnet ”From Tofteryd to Tennessee” och upphovsmakare är ett gäng musiker, som för den här kvällen kallar sig Bekantskapskretsen.

— Vi är en kärna med musiker som förr ibland fixade våra egna spelningar. Vi ordnade egna event, det är roligt att arrangera hela biten så att säga, och nu har vi landat i det igen, berättar Alfred Toftgård.

Perfekt ställe

Den här gången fick de en idé att göra en countryhelkväll, men visste inte var de skulle vara. Ryktet spred sig och de blev kontaktade av Stiftsgården Tallnäs - som ligger vid Linnesjön, mellan Skillingaryd och Tofteryd.

Annons

— De hörde av sig och ville vara med. Det passade oss perfekt. De kan lösa det med maten och har en ny bar med tillstånd så man kan ta en öl om man vill. Dessutom är läget jämte vattnet perfekt, säger Alfred Toftgård.

Annons

En scen vid sjökanten

Festen startar klockan 17 med mat, pop up-butiker, och ett band som spelar till maten. Dessutom har Erikshjälpen kommit med som medarrangör och har en del second handförsäljning.

De ska bygga upp en scen av blandat material precis nere vid sjökanten.

— Det ska bli en rustik sak av gamla byggnadsställningar och plåtar som vi ska foga ihop. Det är så enkelt att göra något i den här trakten, alla ställer upp. ”Jag löser det, du behöver inte ens tänka på det”, är det vanliga svaret, säger Alfred Toftgård.

Doug Segers gästartist

Genom Erikshjälpen fick de också kontakt med Doug Segers, från Nashville. Det är den då hemlöse musikern som 2014 fick ett stort genombrott i Sverige när han medverkade i tv-programmet Jills veranda. Han turnerar i Sverige just nu.

— Han gästar oss och ska spela en del låtar med bandet och vi ska spela några av hans låtar också, säger Alfred Toftgård.

Doug Segers slog igenom i Sverige med låten ”Going Down to the River” i tv-programmet Jills veranda.

Att försöka googla bandet Bekantskapskretsen ger ingen information. Det är tio musiker som är hopplockade just för det här tillfället, som gör sin först spelning under det namnet. Hälften av dem har sin rötter i Tofterydstrakten. (Se faktaruta.)

Musiken spänner över modern country till American folk.

Ordnar bussresor

Ett sådant här arrangemang är ganska väderberoende. Finns det någon plan B?

— Ja det gör det men det är inget vi fokuserar för mycket på nu. Lite duggregn klarar vi - bara det inte blir orkan…

Biljetter säljs via Tickster och bussar avgår från både Vaggeryd och Skillingaryd. Information om hur man bokar dem finns på arrangemangets facebooksida.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan