Annons

Annons

Annons

Snart får du springa längre runt Munksjön

Text

Det populära Munksjöstråket får snart en ny utformning. Detta när den södra delen av gång- och cykelvägen stängs av i flera år. Kommunen letar nu efter en alternativ lösning för södra delen av motionsslingan.

Bild över södra Munksjön i oktober förra året. Arbetet på Skeppsbron tilltar i fart och den södra delen av Munksjöstråket behöver snart stängas av för två till tre år.

Arbetet med nya området i Munksjöns södra del, Skeppsbron, kommer snart intensifieras och då kommer delar av gång- och cykelstråket runt sjön att stängas av och ledas om.

Annons

I ett första skede kommer den västra delen av parken att vara avstängd periodvis. Anledningen är ett pålningsarbete som ska göras inför att en ny park anläggs i området.

Annons

Vägen leds om

Detta arbete sker från den 14 till den 15 augusti, den 19 till den 22 augusti samt den 26 till den 29 augusti. Arbetet beräknas ske på vardagar vilket gör att parken och gångstråket kommer att öppnas upp på helgerna.

Under tiden kommer gång- och cykelvägen ledas från tunneln söder om Munksjötornet, via cykelvägen mot Råslätt, över övergångsstället vid Jordbrorondellen och sedan via Kämpevägen bort till Tallahovsgatan.

Letar ny sträcka

I månadsskiftet augusti september intensifieras arbetet och då stängs gång och cykelvägen genom området av i två till tre år. Södra Munksjöns Utvecklings AB och kommunen ska därför försöka ta fram ett tillfälligt promenadstråk.

– Sträckan runt Munksjön är ett väldigt populärt promenad- och motionsstråk. Därför är vi väldigt måna om att den temporära sträckningen blir så bra som möjligt, säger Henrik Gustafsson, vd på Södra Munksjön Utvecklings AB (Smuab).

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan