Annons

Annons

Annons

Annons

Jönköpings län

Husqvarna släpper vinyl med motorsågsljud

Husqvarna firar 60 år av motorsågstillverkning med att släppa tolv spår med fältinspelningar av populära motorsågsmodeller.

Annons

Husqvarna tar industrirocken till nya oanade höjder när företaget nu släpper en vinylplatta med tolv spår med ljud från lika många motorsågsmodeller. Albumet markerar att det är 60 år sedan fabriken lanserade sin första motorsåg.

Inspelningarna gjordes i Smålandsskogen i somras och låter ungefär som det låter när det kommer till kapningar, fällningar och kvistningar.

Den anrika fabriken har allt sedan 1689 sett till att gå nya vägar, tillverkningen har omfattat allt ifrån gevär till gjutjärnsspisar, symaskiner till motorcyklar. Men det var 1959 som företaget började tillverka motorsågar. Vilka snabbt blev en stor framgång världen över.

Annons

Annons

Detta firar man alltså med att ge ut ett vax med en cool orange etikett. Albumet har tryckts upp i en exklusiv upplaga om 1 000 exemplar, men ska enligt Husqvarna även släppas på Spotify.

Många kommer nog sakna bästsäljaren ”Husqvarna 444”. Men det finns andra tunga hits att glädjas åt, som ”Husqvarna 50 Ranger” och ”Husqvarna 550XP MkII”.

Utan att recensera skivan för mycket går den mellan varven på tomgång, men vad gör man inte när hjulet redan är uppfunnet.

Till toppen av sidan