Annons

Annons

Annons

Basket

Wetterbygden Basketball imponerade på hemmaplan

Text

Tredje upplagan av John Bauer Cup anordnades under helgen. Både Wetterbygden Stars och Wetterbygden Sparks fick chansen att visa upp sig mot bra motstånd.

Wetterbygden Stars gav fjolårets SM-finalister en tuff match.

Försäsongen för Wetterbygden Basketball är i full gång. Under helgens cup i Huskvarna fick både Sparks och Stars möta tufft motstånd – och de imponerade.

Stars ställdes mot fjolårets semifinalister Borås Basket. De stod för en stark insats, men kunde inte hålla tempot uppe under hela matchen. Stars förlorade till slut med 75-88.

– Herrarna spelade fantastiskt basket i 30 minuter mot Borås Basket. Det var verkligen tufft motstånd och att vi kan göra en så bra match mot dem är otroligt motiverande. Vi får ett kvitto på att vi är på väg mot något riktigt bra, säger sportchef Dennis Aulander.

Annons

Annons

Annons

Annons

Även damerna imponerade på sportchefen.

– Sparks stod för en strålande insats på fredagen när de mötte Eos Lund. Jag kan redan nu säga att nyförvärvet Samatha Cooper kommer bli riktigt farlig den här säsongen. Sarah Saba var också väldigt bra.

Det var mycket publik som befann sig i Huskvarna sporthall när Stars och Sparks spelade, något som inte gick Aulander obemärkt förbi.

– Det är därför vi anordnar den här cupen. Dels för det rent sportsliga, dels för att försöka att få folk att få upp ögonen för Wetterbygden Basketball. Vi vill att fler ska vara med i vår organisation. Just nu är vi få som gör väldigt mycket. Vi vill alltid utvecklas och de behövs mer folk, säger sportchefen och tillägger:

– Vi vill vara bäst. Vi vill ha de bästa lagen och den bästa organisationen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan