Annons

Annons

Annons

Ishockey

Premiärsuccé för HV-profilerna i KHL

Text

Den här säsongen spelar fem före detta HV-profiler i KHL, och samtliga fick onekligen en bra start på seriespelet.

André Petersson har varit ett önskenamn bland HV-fansen inför varje säsong under flera års tid. Men i år valde forwarden att återigen skriva på för en KHL-klubb, denna gång Dynamo Moskva. Och han inledde sin tid i klubben med att göra sitt 100:e KHL-mål. Med ett hårt slagskott satte Petersson 2–1-pucken i 3–2-segern mot Torpedo Nizjnij Novgorod.

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Dynamo Moskva tog en ny trepoängare i 3–2-segern över Dinamo Minsk i den andra omgången, men då hamnade den Tingsrydsfostrade 28-åringen utanför poängprotokollet.

Jönköpingskillen David Ullström och förre HV-backen Kristofer Berglund flyttade inför den här säsongen till samma KHL-lag, Dinamo Riga. I lagets första match, mot Spartak Moskva, bidrog David Ullström till säsongens första mål när han med en fin sidledspassning hittade den förre Malmö- och Trojaspelaren Jacob Berglund som satte 1–0. Det lettiska laget vann till slut matchen med 2–1 efter övertid.

Inbäddat innehåll

I Rigas andra match, mot Torpedo Nizjnij Novgorod, blev det vinst med 3–0. Då noterades Kristofer Berglund för en assist till det första målet i matchen.

KHL-äventyret har också börjat bra för den förre HV-centern Markus Ljungh och HV-fostrade Adam Almquist. Deras lag Admiral Vladivostok har hittills spelat en match och den slutade med en 3–1-seger. På bortaplan i Kazakstan mot Barys Nur-Sultan inledde Ljungh målskyttet när halva matchen spelats. Ett mål där Adam Almquist noterades för en assist.

Fem minuter senare var det ombytta roller när backen Almquist satte dit 2–0 på pass från Ljungh.

Med andra ord har de före detta HV-killarna fått en fin start på årets KHL-säsong.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan