Annons

Annons

Annons

Annons

Bilsport

Andra raka titeln för Emil Persson

Den gångna helgen avgjordes den näst sista deltävlingen för säsongen i racingklassen V8 Thunder Cars. För det Jönköpingsbaserade teamet Bryntesson Motorsport blev helgen på Jyllandsringen i Danmark en succé.

På lördagen avgjordes det första heatet av två på Jyllandsringen. På en regnblöt bana blev Mikael Karlsson, Bryntesson Motorsport, etta. Tvåa blev Andreas Nilsson, Racebil.se, och trea, för första gången på prispallen, blev Billeberga-föraren Conny Brorsson.

Tabelledaren Emil Persson, som också kör för Jönköpingsteamet Bryntesson Motorsport, blev enligt ett pressmeddelande från V8 Thunder Cars-organisationen stående redan i det första kvalheatet efter att ha halkat av på en oljefläck. Skadorna på bilen hann inte bli reparerade i tid för finalen och Persson tvingades därför titta på när hans konkurrenter gjorde upp.

Annons

Annons

Men på söndagens andra heat var Emil Persson tillbaka i sin Ford Mustang igen – och tog hem segern i heatet före tvåan Mats Nilsson och trean Micke Nyman. Segern innebär att Persson, som nu har vunnit åtta av de tio heat som hittills har avverkats, med en deltävling kvar har säkrat mästerskapstiteln. En titel som är hans andra raka i serien.

– Det känns fantastiskt att få kunna ta hem andra raka V8 Thunder Cars-titeln, speciellt med tanke på lördagen då bilen blev förstörd. Teamet gjorde ett jättejobb med att bygga ihop den igen och blev klara först vid fyra på natten, säger Emil Persson till V8 Thunder Cars webbplats.

Säsongens sista deltävling avgörs på Mantorp Park 4-5 oktober.

Annons

Annons

Till toppen av sidan