Annons

Annons

Annons

Skidåkning

Medaljer till Hallby när SM i rullskidor avgjordes

Text: 

Under helgen avgjordes SM och USM i rullskidor i Skövde.

För Hallbys del blev det flera framskjutna placeringar.

Hallbys Anton Grahn, i mitten, vann dubbla USM-guld den gångna helgen.

Tävlingarna inleddes med start på Skaraborgs regemente och målgången var på toppen av Billingehus. Hallbyiterna kämpade om SM-medaljer när de skejtade uppför den branta backen till Billingen. När väl toppen nåddes, tog Johannes Eklöf ett SM-guld i klassen H21. Även Anton Grahn bärgade en guldmedalj, då han vann USM i klassen H15-16.

Annons

Annons

Ett USM-brons blev det till Ida Rosjö i klassen D15-16. I seniorklassen åkte Erik Bertilsson in på en 10:e plats och i herrjuniorklassen blev det en 13:e plats för Alexander Jonsson. I ungdomsklasserna (ej SM-klass) blev Emil Ling tvåa i H13-14 och Matilda Grahn fyra i D13-14.

Under söndagen fortsatte Hallbys skidåkare att storma fram ikapp med vinden uppför Billingen i Skövde, när det var dags för klassisk stil och masstart. Anton Grahn fick återigen stå högst upp på pallen för andra gången under helgen och ta emot ett USM-guld. Elliot Åkesson fick ta klivet upp på näst högsta pallplatsen och ta emot ett USM-silver i samma klass som Anton, H15-16. Ida Rosjö åkte i mål som bronsmedaljör i D15-16. I herrseniorklassen blev det ingen medalj, men däremot fick Johannes Eklöf ta emot tredjepriset, när Sveriges rullskidcup avslutades i samband med SM-tävlingarna.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan