Annons

Annons

Annons

Ishockey

Tunga skadesmällen för Dalen – säsongen över för backen

Text

Tommy Pappila skadade sig i försäsongens sista träningsmatch. På tisdagskvällen meddelade HC Dalen att nyförvärvet är borta resten av säsongen.


20-årige Tommy Pappila skadade AC-leden i en träningsmatch. OBS: Genrebild.

Det var i den sista träningsmatchen mot Skövde som nyförvärvet fick en tackling mot sargen. Pappila fick avbryta matchen och uppsöka sjukvård.

Nu skriver HC Dalen på sin hemsida att det handlar om att AC-leden är trasig. Det innebär att säsongen är över för backen.

Annons

Annons

– Först och främst så lider jag verkligen med Tommy. Det är så fruktansvärt tråkigt och ledsamt. Det var inget oschysst i situationen utan han fick en tackling vid sargen som tog olyckligt. Det konstaterades en trasig AC-led och nu väntar 6 månaders rehabilitering för Tommy, säger Gustafsson till lagets hemsida och fortsätter:

– Vår uppgift är nu att stötta Tommy så mycket vi kan under hans rehab. I början handlar mycket om att ta det lugnt för att skadan ska läka så bra som möjligt.

För Pappila väntar en tid vila och han kommer därefter att börja med en lång rehabilitering för att komma tillbaka till ishockeyn.

Men med nyförvärvet borta resten av säsongen måste Dalens tränare Gustafsson tänka om kring backsituationen.

–Som det ser ut nu så har vi en spelare jag haft en dialog med under en längre tid. Jag hoppas att detta kan bli klart redan till morgondagens match mot Tranås. Det är så det ser ut just nu men framför allt så ligger tankarna hos Tommy och att stötta honom under resans gång.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan