Annons

Annons

Annons

FlixTrain etablerar sig i Sverige – börjar köra tåg nästa år

Text

Det står nu klart att Flixtrain kommer till Sverige under 2020. Tågaktören kommer att köra två olika sträckor meddelar man i ett pressmeddelande.

FlixTrain kommer att börja köra tåg i Sverige 2020.

Flixbus lämnade i våras in en ansökan till Trafikverket om att få tillstånd att köra tåg i Sverige under namnet FlixTrain. Tågaktören lanserades i Tyskland för cirka ett och ett halv år sedan och nu står det klart att Sverige blir den första marknaden som FlixTrain expanderar till.

Annons

Annons

FlixTrain kommer att trafikera två sträckor, Stockholm-Göteborg och Stockholm-Malmö. Sträckan mellan Stockholm och Göteborg stannar även i Falköping, Hallsberg och Södertälje. Sträckan mellan Stockholm och Malmö stannar i Lund, Alvesta, Nässjö, Linköping och Norrköping.

– Dessa är strategiskt viktiga punkter för många resande. Vi ser en stor och ökande efterfrågan på tågtjänster i Sverige och FlixTrain kommer att vara marknadens mest prisvärda tågalternativ som inte tummar på kvalitén och bekvämlighet, säger Peter Ahlgren, VD för Norden på Flixbus i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan