Annons

Annons

Annons

Friidrott

Spelet bakom idrottssatsningen – "Vallen" öppnade vägen för politikerna

Text

Förra veckan kom beskedet om Stadsparksvallen. Nu finns en tidsplan också för friidrottshall och badhus.

– Det känns väldigt bra att som gammal tävlingssimmare för JSS kunna presentera det här, säger Margareta Sylvan (MP).

Thordis Samuelsson (V), Mona Forsberg (S), David Gerson (L), Ann-Marie Nilsson (C), Margareta Sylvan (MP) och Ilan De Basso (S) presenterade flera idrottssatsningar under måndagen.

Friidrotten ska få en hall på Råslätt med byggstart 2024. Rosenlundsbadet ska vara renoverat eller nybyggt 2026. Nästa år ökar investeringsbidragen för föreningar från 4,6 till 10 miljoner kronor.

Annons

De beskeden gavs på Råslätts IP under måndagen.

Annons

– Vi är väldigt nöjda med det här upplägget och stöttar det fullt ut, säger Thordis Samuelsson (V).

Bakom beskeden står koalitionen (S, MP, L och C) samt Vänsterpartiet, vilket innebär att en majoritet är säkrad i kommunfullmäktige.

Det här kommer knappt en vecka efter beskedet att koalitionen tillsammans med Moderaterna och Vänsterpartiet valt att satsa på Stadsparksvallen i arenafrågan.

– Tack vare att vi äntligen fick fotbollsarenan i hamn till en lägre budgetnivå, kan fler få mer. Vi är fem partier som står bakom detta och har goda förhoppningar att fler vill ansluta, säger David Gerson (L).

"Ett brett stöd"

Badhus, friidrottshall och fotbollsarena är frågor som dragits i långbänk. Nu kommer alla beskeden samtidigt.

– Det beror först och främst på att vi löste arenafrågan, säger Mona Forsberg (S)

Enligt uppgifter till Jönköpings-Posten ska Socialdemokraterna gått med på Stadsparksvallen i utbyte mot de övriga satsningar, men också en välfärdssatsning på 30 miljoner kronor. Ilan De Basso (S), kommunalråd, håller inte med om den bilden.

– Så skulle jag inte beskriva det. Vad vi sagt tidigare är att om ska vi klara de här åtagandena måste vi ha ett helhetsgrepp. Det har vi nu och jag är glad att vi kan lägga fram en tidsplan med ett brett stöd vilket ger föreningslivet besked, säger han.

Annons

Annons

Val i mellan

Byggstarten för både Rosenlundsbadet och friidrottshallen ligger efter valet 2022. Men Ann-Marie Nilsson (C) tror inte det finns en risk att satsningarna hotas.

– Det är mycket förberedelsearbete för friidrottshallen och Rosenlundsbadet vilket gör att projekten redan påbörjats innan nästa val. Om en ny majoritet då skulle välja att riva upp besluten vore det ytterst märklig, säger Ann-Marie Nilsson (C).

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan