Annons

Annons

Annons

Kampsport

Höga förväntningar på Jönköpingstrion inför EM

Kommande veckoslut avgörs EM i taekwondo i Sarajevo och Jönköping Takewon-do ITF har tre deltagare på plats.

– Jag vill se att de gör vad vi har tränat på men jag tvivlar inte på mina elever, säger tränaren Patrik Carlström i ett pressmeddelande.

Marian Hovelius, Emma Wyon och Mihir Chouhan representerar Jönköping Taekwon-do ITF på EM.

Rutinerade Maria Hovelius är en del av landslaget sen länge, finns med även i Sarajevo och Carlström har höga förväntningar på Hovelius inför mästerskapet.

Annons

Hon har tajmat sin fysiska topp optimalt och fått bra träning in i det sista. Som tränare tror jag lite extra på Mia i detta EM, säger Carlström.

Annons

Mihir Chouhan har även han erfarenhet av EM och VM sedan tidigare. Han har haft det lite upp och ner med träningen på grund av skola och jobb men nu är han tillbaka på allvar och har satsat hårt mot detta EM.

– Hans styrka är hans oberäknelighet. Detta kommer att förvirra Europa, håller hans fysik i en mycket energikrävande viktklass så blir det många besvikna favoriter som får åka hem utan medalj, spår Carlström.

Emma Wyon gör sitt sista EM som junior, vilket också gör henne till äldst i sin klass. Emmas inställning och vinnarskalle gör henne till ett stort hot oavsett vem som är motståndare.

– Hennes styrka är tekniken med viljan och hon att slåss för att vinna, inte att ha kul. Jag vet att denna junior kommer att leverera och skapa rubriker, säger Carlström.

– Men jag vill egentligen inte prata om valörer på medaljer och hur det ska sluta, det är upp till eleverna att avgöra. Jag vill se att de gör vad vi har tränat på men jag tvivlar inte på mina elever, jag åker dit för att stötta dem oavsett resultat.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan