Annons

Annons

Annons

Jönköping

Ny undersökning visar: Här räcker pengarna längst om du åker på Europasemester

Text

Höstlovet närmar sig och många familjer längtar bort till den europeiska värmen. Men vilket land är "snällast" mot plånboken?

Höstlovet närmar sig och många familjer längtar bort till den europeiska värmen. Men vilket land är "snällast" mot plånboken? FOTO: TT.

Italien, Spanien, Grekland och Cypern – det är fyra europeiska länder som svenskar ofta besöker under hösten för att få värme.

I en jämförelse gjord av statistikmyndigheten SCB har de jämfört prisstatistiken i olika länderna för att se vilken som är snällast mot plånboken.

Annons

Annons

Några vanliga utgifter som förekommer under resor är boende, restaurangbesök, transporter, shopping och livsmedel.

Om man som resenär prioriterar boende och att äta ute så visar jämförelsens att Grekland det bästa valet. Hotell och restaurang var nämligen 40 procent billigare än i Sverige förra året. Vill man resa runt är Grekland också ett bra alternativ. Transporterna är betydligt billigare än i Sverige - hela 25 procent.

Men om man vill spendera sin semester med shoppning eller ett glas i handen är det Spanien som gäller. Hotell och restaurangbesök i Spanien är billigare än i både Italien och på Cypern, även om det är något dyrare än i Grekland.

Samtliga fyra länder som SCB har genomfört är billigare än Sverige – med undantag för de alkoholfria dryckerna i Grekland som är 10 procent dyrare än i Sverige.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan