Annons

Annons

Annons

Friidrott

Fin revansch för Tony Hatefnejad

En skada grusade hans planer att genomföra Frankfurt Marathon för två år sedan. Men i år fanns Tony Hatefnejad på startlinjen och tog revansch.

– Extra kul att slå personbästa med nästan tio minuter, säger elitlöparen från Jönköping.

Tony Hatefnejad gjorde bra ifrån sig i Frankfurt.

Tony Hatefnejad, som bor i Jönköping men som i klubbsammanhang numera representerar Hälle IF, har haft en tuff skadeperiod bakom sig. Men nu är han tillbaka i gott slag. Det visade om inte annat helgens insats i Frankfurt Marathon.

Annons

Annons

Tanken var att Hatefnejad skulle ha sprungit i Frankfurt redan för två år sedan, men skadebekymmer satte stopp den gången. Skadorna har sedan hållit honom från de längre distanserna under en tid. Men nu är han alltså tillbaka på allvar igen.

I årets Frankfurt Marathon sprang han i mål på tiden 2:27:38. Ett nytt personbästa och den 15:e bästa svenska tiden på maratondistansen i år.

– Jag lyckades få en väldigt dålig start, hamnade i fel startfålla och det blev lite för sent att rätta till det. Men det var samtidigt bra med tanke på att planen var att öppna upp lugnt och kontrollerat. Jag öppnade upp helt enligt plan, efter att jag hade tagit mig ur folkmassan, och lyckades hålla det i stort sett hela vägen. Första halvan sprang jag på 72 minuter, säger Tony Hatefnejad och fortsätter:

– Det blåste väldigt mycket och jag visste om att om jag tappar klungan så kommer det kosta väldigt mycket energi. Efter lite strul med en annan löpare, som mer eller mindre var nära att få mig att snubbla på grund av lite okontrollerad löpning vid langningen, så tappade jag klungan vid cirka 31 kilometer, i samband med att regnet började titta fram relativt ordentligt. Jag kände mig dock väldigt stark och oberörd under hela loppet men vågade inte riktigt plocka i kapp de metrarna jag tappat gentemot klungan. Lyckades till slut ta mig i mål väldigt kontrollerat på tiden 2:27:38.

Annons

Nu ser Tony Hatefnejad fram emot kommande utmaningar.

– Ja, jag ser redan fram emot nästa maratonlopp och att träna ordentligt inför det. Jag ser fram emot att verkligen kräma ut allt nästa gång. Det kändes som en revansch att äntligen få springa här och framför allt springa ett maraton och våga trycka på en del efter den jobbiga skada jag har haft. Extra kul att slå personbästa med nästan tio minuter just i Frankfurt.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan