Annons

Annons

Annons

Ishockey

Pilut får chansen i NHL igen – kan få speltid i Globen

Text

Lawrence Pilut har kämpat sig tillbaka från sin axelskada.

Nu får han chansen i NHL – lagom till Buffalos matcher i Globen.

Lawrence Pilut, till vänster, kan få speltid i Globen kommande helg.

Lawrence Pilut bar armen i mitella i somras.

Annons

Annons

JP-sporten träffade Lawrence Pilut i Jönköping i somras. Då var han nyligen axelopererad och bar vänsterarmen i en mittella. 23-åringen hade då flera månaders rehab framför sig.

– Först och främst vill jag ta mig tillbaka från skadan och jag hoppas kunna vara tillbaka till säsongsstart ungefär. Sedan är målet att ta plats i NHL, det är det jag vill, berättade Pilut.

Den här säsongen har den förre HV-backen inte fått speltid i världens bästa hockeyliga. Efter sin skadefrånvaro har han hunnit spela åtta matcher i AHL för Rochester Americans. På dessa har backen gjort ett mål, det avgörande i 7–6-segern mot Syracuse, samt fem assist.

Inbäddat innehåll

Nu har det kommit en öppning i Buffalo Sabres för Pilut, och därmed en chans för backen att utöka kontot som i nuläget står på 33 NHL-matcher. Backen Marco Scandella är nämligen skadad och har satts upp på lagets skadelista, vilket gör att Pilut får en plats i NHL-laget de närmaste matcherna. Om han får någon speltid återstår att se.

Annons

23-åringen finns med i truppen till kommande helgs NHL-matcher i Stockholm där Buffalo möter Tampa Bay i ett dubbelmöte på fredag och lördag.

Den svenska publiken i Globen kan förhoppningsvis få se flera blågula spelare på isen. Förutom Lawrence Pilut finns följande svenskar i Buffalos lag: Linus Ullmark, Rasmus Dahlin, Marcus Johansson, Johan Larsson och Victor Olofsson.

Annons

Tampa Bays ende svensk, Victor Hedman, uppges vara tveksam till spel.

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan