Annons

Annons

Annons

Annons

Bilsport

Framgångar för Skillingaryds MK i Novemberskölden

Det var mycket folk på plats ute i skogen för att följa den klassiska tävlingen Novemberskölden. "Det var ruggigt mycket publik", sa segraren Johan Axelsson, från Nässjö, efteråt.

Annons

Nässjö Motorklubb arrangerade på lördagen Novemberskölden för 44:e gången. Tävlingen brukar vara den avslutande tävlingen för säsongen för södra Sveriges rallyförare och var också sista tävlingen i Bilsport Rally Cup.

Klubben bjöd på ett uppskattat arrangemang med utmärkta vädermässiga förutsättningar och lovordades av de mer än 180 förare som kom till start och bland dem också fjorton kompletta ekipage och därutöver tre kartläsare från Skillingaryds MK.

Totalsegrade gjorde hemmaföraren Johan Axelsson som med sin BMW var mer än trettio sekunder före Victor Karlsson från Vimmerby. Så lite om med och motgångar för Skillingaryds förare. Bäst placeringsmässigt lyckades denna dag Oscar och Nellie Karlsson som körde in på en första plats i klass C-förare Grupp F med sin Volvo. Oscar gjorde ett misstag på första sträckan som tog tid men då den sträckan ströks efter en olycka så togs tiden bort och en andraplats blev helt plötsligt en förstaplats. Med detta understryker de sin redan klara DM-titel.

Annons

Den som började bäst i klassen vara annars Johannes Josefsson/Johan Pettersson men de fick bryta efter SS2 med växelbrist då bara trean och fyran behagade fungera. Övriga placeringar i klassen: Agne Josefsson/Kjell Gustavsson femtonde, Peter Söderström/Olliver Axelsson i comeback efter många år på en sjuttonde, John och Dennis Oscarsson tjugotrea och Inge Pettersson/Marcus Kjellkvist på tjugosjundeplats. Inge och Markus hade för dagen bytt stol då Inge fick denna körning i födelsedagspresent under hösten, ett förtroende han skötte på bästa sätt.

Annons

I C-förare grupp E hittar vi nästa pallplats då Simon Wernersson skjutsade in sin kartläsare Hans-Peter Picher på en tredjeplats knappt två sekunder från tvåan. Jennie Blansch/Joakim Blansch var redan klar DM-segrare och körde denna dag in på en tolfte plats. Peter och Linda Christensen slutade på sextonde plats i klassen.

Patrik Axelsson/Robin Sanell tog sin Ford till en fjärde plats i det sjutton ekipage starka fältet i Appendix K medan Tomas Wernersson/Sven Gustafsson tog en pallplats genom att bli trea i sin klass.

I A-förare 2WD drabbas en del av förarna av ett långt uppehåll och då ändrades förutsättningarna drastiskt genom att dimma och mörker lägrade sig över tävlingsbanan. En som fick lida av detta är David Lindström/Jessica Svensson som blev nia, en placering de inte är helt nöjda med. Keith och Hans Wennberg hade chans på DM-titeln men redan på SS1 körde de på en sten och framvagnsinställningen blev efter det inte den bästa och de fann för gott att bryta. I den klassen kom Dennis Pettersson/Arne Adolfsson på nionde plats.

Annons

Slutligen lite om de så viktiga kartläsarna också. Per-Magnus Johansson lotsade Fredrik Karlsson, Anderstorp, till en andra plats strax före Emma Lindströms förare Karl-Erik Forsman, Botkyrka. Oskar Mejving såg till att Mikael Carlsson landade på en slutlig niondeplats i sin comeback.

Annons

Nu lägger sig snart lugnet över rallyverksamheten för Skillingaryds MK. Några förare är anmälda till Silverratten den 16 november och för några tänds möjligen flitens lampa i garagen för att stå rustade när säsongen drar igång i april nästa år. Däremot får de som planerar för nästa års tävlingar inte vila, klubben kör som bekant Skilling 500 som SM den 26-27 juni och Skilling 50 planerar man att köra i november.

Annons

Annons

Till toppen av sidan