Annons

Annons

Annons

Annons

Bordtennis

Charlie Widing kom hem och blev publikfavorit

KFUM Jönköping-talangen Charlie Widing tävlar numera för Halmstad men var i helgen i Jönköping och samlade medaljer.

Annons

I helgen arrangerade KFUM Jönköping Sydsvenska Mästerskapen i KFUM Ungdomens Hus.

Hemmasonen Charlie Widing, som numera tävlar för Halmstad, återkom till ”hemmahallen” och blev något av publikfavorit.

KFUM Ungdomens Hus har blivit kommunens huvudarena för stora bordtennisturneringar. Det spelades på 20 bord hela lördagen och på 16 bord på söndagen.

200 deltagare i 20 olika klasser spelade 580 matcher men den yppersta eliten var inte på plats i dessa mästerskap. Mattias Falk med flera har en helt annan agenda med internationellt spel.

Storklubbar som Halmstad BTK, Eslövs BTK och BTK Rekord från Helsingborg var emellertid väl representerade och dominerade som väntat många klasser.

Annons

Annons

KFUM Jönköpings talang Charlie Widing, som tävlar för Halmstad numera, hamnade på pallen i alla klasser han ställde upp i. Widings förstaplats i HJ 17 var väntad och dessutom blev han tvåa i HJ20 efter en stenhård femsetare mot Diego Orantes Alvaros från Arlöv.

Ett silver blev det även i dubbel med pappa Alexander och där kan noteras att Teodor Fröding, KFUM Jönköping, knep ett brons i par med Herman Nordin Sölvesborg.

I Herrar Elit knep Charlie Widing ett brons efter att han fått ge sig i skiljeset mot William Björklund, Lund.

Widing blev en liten publikfavorit på hemmaplan och bjöd på flera fina upphämtningar och visade styrka i slutskedena av seten där matcher oftast avgörs.

– Visst blev det en del medaljer men jag kan bättre än så här, menar tävlingsmänniskan Widing.

Det blev kanske för många matcher under två hektiska dagar och skärpan blev svår att hålla igenom hela turneringen. Han har i höst flyttat till Halmstad och får där bästa möjliga förutsättningar med toppenbra sparring och med Ulf ”Tickan” Carlsson som tränare.

Just nu rankas Charlie Widing som etta i Sverige i sin åldersklass, 16 år i KFUM Jönköping är man glada att talangen har valt att representera moderklubben i seriespelet i division 1.

Av övriga lokala framgångar i övrigt i Sydsvenska Mästerskapen kan nämnas Hugo Rommedal, H-Södra, tvåa i Pojkar 15, Amanda Taus, Vaggeryd, trea i både Flickor 14 och 15. Axel Geijer, KFUM Jönköping, trea i Pojkar 11. H-Södras Stefan Sandberg vann i Veteraner 60, liksom i dubbel ihop med Freddy Bergqvist i ett litet startfält. I extraklassen ”Divisionspel 2” segrade Rasmus Björling, KFUM Jönköping och i klassen Max 1600 kom KFUM-spelarna Edvin Ekblad och Bobi Tasik tvåa respektive fyra.

Till toppen av sidan