Annons

Annons

Annons

Golf

Golfstjärnan lägger av – ny karriär väntar

Nu har Cajsa Persson bestämt sig.

När säsongen 2020 drar igång finns inte Jönköpings GK:s affischnamn med i de stora sammanhangen längre.

Nu är det slutsatsat för JGK:s golfstjärna Cajsa Persson. I stället för Europatouren är det nu den civila karriären som gäller.

På sin hemsida berättar 26-åringen att det är dags för ett nytt kapitel i livet efter en golfkarriär där EM-guldet i lag tillsammans med Linda Wessberg 2018 som den stora höjdpunkten.

Annons

– Golfen har varit allt för mig under de senaste 14 åren och jag har verkligen älskat det, skriver Cajsa på sin hemsida.

Annons

– Ska man spela professionell golf måste man vara motiverad till 100 procent och jag har känt att jag legat runt 95 procent den senaste tiden. Under samma tid har jag känt att det är dags att gå vidare med min utbildning och satsa på min arbetskarriär.

Cajsa skrev på för ett nytt jobb strax innan jul och kommer att börja som VD-assistent i mitten av januari.

Att Cajsa nu lägger golfsatsningen på hyllan betyder att det nu inte finns någon damspelare från klubbarna i Golfköping på de stora tourerna. Tidigare fanns ju Julia Davidsson, Cajsas klubbkompis, på Europatouren. Men hennes satsning tog slut för ett par år sedan.

Och under 2019 bestämde sig också Hooks Martina Edberg, som höll till på USA-touren och dess undertour, för att livet skulle innehålla annat än golf.

Nu står damgolfen i Jönköping med omnejd helt utan affischnamn, och noteras i sammanhanget kan ju också att den enda klubb i Golfköping som överhuvudtaget hade ett damlag i seriespel 2019 var Hook med några unga lovande tjejer.

Cajsa Persson skriver också att det inte kommer att vara helt slutspelat även om den stora satsningen nu är över:

– Jag kommer såklart fortfarande att spela golf och är medlem på LET (Ladies European Tour) även nästa år ifall tiden och viljan skulle finnas där för att spela någon tävling.

Annons

Och om det ser tunt på på damsidan är läget sett från Golfköpingsklubbarnas horisont inte mycket ljusare ut. Hooks Pelle Edberg som varit enda representanten de senaste åren kämpade länge med en krånglande axel.

Annons

Men nu är det i stället ett knä som ställer till problem, och som tvingade Pelle till en operation i slutet av året. Att Alexander Björk åtminstone bor i Jönköping, fast han representerar Växjö, får väl ses som en ”lokal ljusglimt” att hålla ögonen på under det nya året…

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan