Annons

Annons

Annons

Ishockey

Förre HV-forwardens nya NHL-succé – målskytt igen: ”Jag hittade en lucka”

Text

Pierre Engvall, 23, gör succé i Toronto Maple Leafs.

Under lördagsnatten gjorde den förre HV-spelaren sitt sjätte mål sedan NHL-debuten för en och en halv månad sedan.

– Jag försökte bara hålla i pucken i en sekund för att få målvakten att flytta på sig och jag hittade en lucka där, säger Engvall till nhl.com.

Pierre Engvall gör succé i Toronto Maple Leafs.

Pierre Engvall firar målet mot New York Islanders.

Annons

Annons

Pierre Engvall, som plockades upp från AHL i mitten av november, fortsätter att leverera i NHL.

När Toronto Maple Leafs under lördagsnatten besegrade New York Islanders med 3-0 prickade den tidigare HV-forwarden in sitt sjätte NHL-mål – och det tredje på de fyra senaste matcherna.

Efter slutsignalen passade Engvall, som totalt har gjort tio poäng på 21 matcher, på att hylla sin finske lagkamrat Kasperi Kapanen, som stod för ett vackert förarbete till målet.

– Jag försökte bara hålla i pucken i en sekund för att få målvakten att flytta på sig och jag hittade en lucka där. För mig var det bara att hålla klubban i isen. Så är det var varje gång han kommer med den där speeden. Jag försöker bara hänga på och se till att vara redo, säger 23-åringen till nhl.com

”Folk har nästan skrattat åt honom”

Det var i slutet av november som Pierre Engvall gjorde sitt allra första NHL-mål i sin andra match för Toronto Maple Leafs. Efter debutmålet berättade hans mamma Melli om den stora lyckan.

– Folk har nästan skrattat åt honom för att han alltid har sagt att han ska spela i NHL. Det har varit en lång väg, men grejen är att vi i familjen aldrig har tappat tron på att han kommer att lyckas. Det har inte funnits något annat för oss. Pierre har verkligen lagt ner blod, svett och tårar, sa Melli Engvall till JP då.

Annons

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan