Annons

Annons

Annons

Annons

Skidåkning

Säsongsbästa från Emelie Wikström

Emelie Wikström svarade för ännu en bra prestation i världscupen.

Annons

Emelie Wikström inledde det nya året starkt.

Jönköpingsbon slog till med säsongens bästa placering i världscuptävlingen i Zagreb.

Emelie Wikström inledde säsongen riktigt lovande med en elfteplats i Levi och följde sedan upp det med ytterligare en bra prestation i Killington. Topp tio–placeringarna har dock låtit vänta på sig - fram till nu.

I lördagens världscupslalom svarade Emelie Wikström för en stabil tävling rakt igenom och knep en tiondeplats. Jönköpingstjejen, född och uppvuxen i Sävsjö, var nia efter det första åket men tappade en placering i det andra åket.

Annons

Annons

Wikström var nästa bästa svenska bakom Anna Swenn–Larsson på femteplatsen.

Swenn-Larsson hade 13 hundradelar upp till pallen efter ett stabilt andra åk, men den svenska alpinstjärnan hade inget med topp två att göra. Efteråt var det blandade känslor.

– Femma är jättebra. Sedan kändes det som att jag missade lite där nere, sade hon till SVT.

– Det kändes inte som att jag släppte helt i dag. Jag är nöjd med placeringen, men det finns mer i skidåkningen och det är skönt, tillade Swenn-Larsson.

I topp var Petra Vlhova i en klass för sig. Slovakiskan ledde med 1,16 sekunder före storfavoriten Mikaela Shiffrin efter första åket och vann till slut med 1,31 före amerikanskan.

I och med Emelie Wikströms tiondeplats har hon redan nu kört in fler världscup–poäng än vad hon gjort de två senaste säsongerna.

Annons

Annons

Till toppen av sidan