Annons

Annons

Annons

Ishockey

HV-fostrade backen stekhet i KHL – upp i svenskarnas poängtopp

Text

Förre HV-backen Adam Almquist visar fin form i KHL. Nu är han den poängstarkaste svenske backen i ligan, något som HockeyNews.se har rapporterat om.

Adam Almquist, som inledde sin karriär i HV71, har spelat bra i KHL den här säsongen.

Adam Almquist, född i februari 1991, har två SM-guld med moderklubben HV71 och spel i NHL och Tre Kronor på sin meritlista.

Efter SM-guldet 2017 gick flyttlasset till Frölunda, sedan vidare till schweiziska Bern och sedan starten av den nuvarande säsongen spelar Adam Almquist i det ryska KHL-laget Admiral Vladivostok. Ett lag där också den förre HV-spelaren Markus Ljungh numera huserar.

Annons

Annons

Almquist har hittills gjort en bra säsong för Admiral Vladivostok och blev nyligen uttagen till KHL:s All Star-match, som spelas till helgen.

På 45 grundseriematcher har den spelskicklige backen producerat 25 poäng, fördelat på åtta mål och 17 assist. Två av målen kom i söndagens omgång då Admiral vann med 5–1 mot Ak Bars Kazan. Tack vare de två målen seglade Almquist upp i topp i de svenska backarnas poängliga i den ryska topphockeyn, där 13 blågula backar för tillfället huserar. Markus Ljungh fanns för övrigt med i förarbetet till båda målen.

Förre HV-spelaren Mikko Lehtonen är den poängbäste backen i KHL just nu.

Totalt sett ligger Almquist i skrivande stund på nionde plats över KHL:s poängstarkaste backar. Toppar den poängligan gör den förre HV-backen Mikko Lehtonen, som numera spelar för Jokerit och som har gjort 35 poäng på 45 matcher. Tvåa är också det en före detta HV-back, Dynamo Moskvas Juuso Hietanen som har gjort 31 poäng på 48 matcher.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan